Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Informació d'interès

Consells per a boletaires

25 d'octubre de 2018


Amb aquesta campanya del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, es pretén que el gaudi del medi a l’hora d’anar a buscar bolets sigui compatible amb el fet de no interferir al sector agrari i amb el màxim respecte cap al medi natural.
 
Els principals consells de respecte al medi per als boletaires són que no s’han de llençar deixalles al medi natural, no cal arrencar els bolets que no s’enduran a casa, no s’ha de molestar els animals, cal respectar les propietats privades i cal tenir en compte que al medi es desenvolupen altres activitats, com ara la caça. A més, cal deixar pas a altres vehicles quan es deixi el cotxe aparcat i no es pot aparcar dins de camps, prats o entrades de camins. També és recomanable respectar una distància mínima de seguretat amb el bestiar, portar el gos lligat o controlat per evitar que molesti els animals i no deixar oberts els tancaments per a bestiar.
 
També cal tenir en compte que, quan se surt al bosc, cal prendre una sèrie de mesures d’autoprotecció, com ara anar ben equipat, explicar a un familiar o amic que marxes, anar-hi amb companyia i dur un mapa o una aplicació mòbil per no perdre’s. D'altra banda, no s’han de recollir bolets que no coneguem, per evitar intoxicacions.
 
Consells per a boletaires  • Campanya boletaires

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats