Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Informació d'interès

La importància de donar sang

26 de setembre de 2017


Què és la sang

La sang és un teixit format per diversos components amb característiques i funcions diferents. Totes les donacions de sang se separen al laboratori per obtenir tres productes diferents: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Cadascun d'aquests components sanguinis es transfon a un malalt diferent. Per això, una única donació de sang pot beneficiar a tres persones diferents.

 

Els components de la sang

 

Glòbuls vermells

 

Glòbuls vermells

Els glòbuls vermells transporten l'oxigen des dels pulmons a tots els teixits de l'organisme. S’utilitzen en tractaments de càncer, en algunes operacions i quan hi ha un accident.

 

 

 

Plaquetes

 

Plaquetes

Les plaquetes, en canvi, intervenen en la coagulació de la sang, tot impedint les hemorràgies causades per petites lesions que habitualment es produeixen a les artèries, venes i capil·lars. Són necessàries per als malalts de càncer i per evitar hemorràgies.

  

 

Plasma

 

Plasma
El plasma és un líquid transparent i lleugerament groguenc que representa el 55% del volum total de sang. Es transfon als pacients amb alteracions de la coagulació i a grans cremats. També se'n fan medicaments.  • Sang

Documentació adjunta

Enllaços relacionats

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats