Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Informació d'interès

Manifest Pride Barcelona 2015

23 de juny de 2015


STOP AL BULLYING LGTBI! NI A L’ESCOLA NI ENLLOC!

 

Un any més, entitats, associacions i empreses del col·lectiu LGTBI de Catalunya ens vam reunir per celebrar plegats el Pride, la gran festa de l’Orgull.


El 28 de juny és per a nosaltres una data molt important de reivindicació i de denúncia, perquè, malgrat tots els importants èxits que estem aconseguint, el nostre col·lectiu encara pateix discriminació, el ​​bullying (assetjament), el rebuig i la invisibilització per una gran part de la societat. I mentre no aconseguim acabar amb tot això continuarem reivindicant i denunciant; fins que calgui, fins que no només a Barcelona, ​​no només a Catalunya, sinó a tot el món el col·lectiu LGTBI sigui tractat amb respecte, igualtat de drets i dignitat.

 

Però el 28 de juny és també una data molt important de celebració, de festa, d’alegria i de goig, una data per sortir als carrers i cridar amb orgull, amb orgull i empoderament, que ens sentim bé essent com som, en un acte d’agraïment a totes les persones que abans que nosaltres han lluitat per defensar els nostres drets, i en un acte de visibilitat que serveixi als i les que vénen darrere com a referent i com a esperança, per demostrar-los que la felicitat s’aconsegueix vivint com se sent, estimant lliurement, relacionant-se sense tabús i formant la família que hom somia. Es pot. És clar que es pot! I per ajudar a construir aquest món millor, sense discriminació i amb llibertat,

 

Denunciem:

– Que les persones del col·lectiu LGTBI, encara avui, patim bullying a les escoles i instituts, en els llocs de treball, als centres de gent gran i fins i tot en les pròpies famílies.
– Que el bullying és un acte de violència i que, com tal, no es pot tolerar. I molt menys el dirigit als menors, tan desprotegits i vulnerables quan encara estan formant la seva identitat i construint les seves personalitats.
– També a persones que estan en situació de vulnerabilitat, com són les persones grans, les persones transsexuals i transgènere, i les persones amb alguna dependència, perquè pateixen alguna malaltia, altres estan en situació de pobresa o necessiten atenció psíquica o psiquiàtrica, per exemple. Les seqüeles psicològiques dels episodis de bullying a l’ escola o durant la infància o en qualsevol moment de la vida afecten de manera evident a la part emocional de les víctimes.
– Denunciem que malgrat l’aprovació de la Llei contra la LGTBfòbia, les situacions de persecució, d’agressió verbal, d’exclusió social i d’agressió física continuen produint-se amb certa impunitat.
– Denunciem que la LGTBfòbia, mata! Ens arriben cada setmana notícies de nens i adolescents que s’estan suïcidant perquè pateixen bullying en el que estan sotmesos, bé per ser persones LGTBI, bé perquè se’ls identifica amb persones LGTBI. La soledat absoluta i la sensació de no poder sortir mai del pou on els han ficat se’ls fa impossible de superar.

 

Reclamem:

– Que des de les institucions de poder i des de les administracions públiques s’emprengui tota la maquinària necessària (mitjans econòmics i humans) per posar en marxa de forma efectiva la llei contra la LGTBfòbia.
– Reclamem que des de les institucions de poder i des de les administracions públiques es emprengui un programa de formació obligatori en tot el cos de funcionaris (sanitari, administratiu, educatiu, judicial …) per donar a conèixer la llei contra la LGTBfòbia i visibilitzar de manera positiva el col·lectiu LGTBI amb tots els seus drets i deures.
– Reclamem que des de les institucions de poder i des dels mateixos centres educatius es treballi intensament per a la creació d’escoles segures, escoles on tots els nens i nenes puguin viure amb total respecte i llibertat la seva orientació afectiva-sexual, la seva identitat de gènere, així com la de seva família.
– Reclamem que les escoles i instituts comencin a visibilitzar la diversitat afectiva i sexual i la diversitat familiar a les aules, que aquests temes es treballin de forma transversal en tots els nivells d’ensenyament, des d’infantil fins a l’àmbit universitari.
– Reclamem que els mitjans de comunicació i el món de la publicitat s’impliquin encara més en la visibilitat de la realitat LGTBI, en tot el seu ample espectre i abastant totes les etapes de la vida.
– Reclamem que les mateixes persones que formem part del col·lectiu LGTBI visquem amb orgull la nostra realitat afectiu-sexual, d’identitat de gènere i familiar, que la VISIBILITZEM en tots els àmbits de la nostra vida sense vergonya ni menystenint-nos, Visquem amb orgull! i que en cas de qualssevol indicis de discriminació o bullying homofòbic, denunciem! No podem deixar passar cap més! Cap més agressió homòfoba ha de quedar impune!

 

Volem:

– Mantenir els drets que hem aconseguit després d’anys de lluita. Els drets es conquisten però també es poden perdre. No els deixem de reivindicar i ampliar, hem de exercir-los i exigir-los.
– Construir un món millor, de llibertats i respecte a la diversitat, però no només en el paper sinó en els actes reals.
– Que les noves generacions creixin amb una consciència de respecte i d’integració de la realitat LGTBI, que eradiquin el bullying LGTBI i que defensin els drets del nostre col·lectiu com a drets de la societat, com a drets humans.
– Transmetre als nens i nenes i adolescents LGTBI que no estan sols, que hi ha moltes persones treballant per que ells puguin viure la seva realitat amb naturalitat, sense traumes, de forma sana i feliç. Fora de l’armari es viu millor! It gets better!



Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats