Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Es lliura documentació digital que es podrà preservar durant 500 anys

4 de novembre de 2019


Es tracta de 8 rotlles de pel·lícula amb informació essencial procedent de l’Arxiu municipal de Vacarisses

 

La Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) de la Diputació de Barcelona i l’empresa Piql han lliurat a l’Ajuntament de Vacarisses 8 rotlles de pel·lícula amb informació essencial de l’Arxiu municipal, tractats amb una nova tecnologia que garanteix la preservació de la documentació digitalitzada durant 500 anys, una temporalitat fins ara no assolida. Els documents municipals digitals seleccionats són de conservació permanent i de gran valor històric i cultural, com actes del ple municipal (1861-2014), actes de la junta municipal permanent (1909-1931), eleccions municipals (1860-1905), amillarament (1861), padró d’habitants (1861-1965), llistat de refugiats de la guerra civil espanyola (1937-1942) i correspondència de racionament (1935-1937).

 

Altres tipus de documents conservats amb aquesta nova tècnica són 8 vídeos de memòria històrica del municipi, amb entrevistes realitzades als habitants de Vacarisses, i 543 fotografies en format JPG. En total, el contingut ocupa 738 gigabytes.

 

L’empresa Piql ha gravat tots aquests documents en un suport de pel·lícula fotosensible, on les dades digitals es fixen com a codis QR d’alta resolució, permetent recuperar la informació amb un simple reconeixement òptic de caràcters. D’aquesta manera, la XAM dona suport a la preservació de la documentació municipal a llarg termini, perquè les futures generacions puguin accedir a la memòria documental d’àmbit local.  • Lliurament dels rotlles de pel·lícula a l'Ajuntament de Vacarisses. Font: Diputació de Barcelona.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats