Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a l’Associació Cultura i Lleure

20 de setembre de 2019


“Als cursos, es crea un ambient molt familiar”

 

L’Associació Cultura i Lleure organitza activitats i tallers sobre diferents temàtiques per a persones adultes, com arts plàstiques, ioga o costura, entre d’altres. A més, és una entitat amb una llarga història al seu darrera. De fet, enguany, celebra el seu 30è aniversari. Una bona mostra de la seva tasca s’ha pogut veure aquest estiu a la Biblioteca El Castell, en una exposició que ha recopilat tots els treballs de l’associació del curs 2018-2019. En parlem amb algunes representants de Cultura i Lleure.

 

Com va sorgir la idea de crear Cultura i Lleure i com ha anat evolucionant l’entitat?

Fa 30 anys, no hi havia AMPES i un grup de mares vam decidir organitzar activitats per a infants i, fins i tot, casals i colònies. Ara, en canvi, sols podem fer cursos per a adults, per la cobertura de l’assegurança. Vam començar a El Castell, on fèiem informàtica, jazz, restauració, pintura, costura... El vam renovar tot, perquè les bigues estaven podrides i queien. També hi vam instal·lar un lavabo, ja que no n’hi havia. Fins que van rehabilitar La Fàbrica i ens van reubicar allí.

 

Precisament, aquest mes d’octubre, compliu 30 anys. Quina valoració en feu?

Molt bona. Hem tingut gent i fem coses molt maques, com ceràmica, costura, làmpades, restauració de mobles... A més, es crea un ambient molt familiar, fent pinya entre els grups. I això dona peu també a que vingui gent de les urbanitzacions.

 

Aquest estiu s’han pogut veure els treballs del curs passat a la Biblioteca El Castell. És la primera exposició que feu en un edifici que, precisament, està molt vinculat a la vostra entitat. Com ho heu viscut?

Estem molt contentes. Cada any, fèiem una exposició a La Fàbrica per la Festa Major amb tot el que havíem fet durant l’any. Hi participava molta gent perquè hi posàvem quadres i altres treballs, però, en canvi, ens costava que s’hi volguessin moure els mobles del curs de restauració. Ara, se’ns va presentar l’oportunitat de fer una mostra a la biblioteca i vam decidir aprofitar-ho per promoure l’entitat. Pensem que ens coneix tothom, però va venint gent nova.

 

Les activitats que organitzeu cada curs solen durar uns mesos. També oferiu, però, tastets puntuals de poques sessions, sobre diferents temàtiques.

Sí i, de fet, volem donar-hi continuïtat. Tenim previst organitzar tastos de cerveses i olis, i tallers d’elaboració de sabons i cosmètics naturals, de reciclatge i alternatives als plàstics, i de menjars vegans. La idea és oferir més tallers puntuals i, segons l’assistència, convertir-los en cursos.

 

Com decidiu els cursos que s’organitzaran?

Un cop al mes, ens trobem per passar comptes i debatem les noves idees i aportacions. També hi ha gent que s’ofereix per organitzar nous cursos. Sempre que podem, intentem que el professorat dels tallers sigui d’aquí.

 

Ara bé, una de les activitats amb més renom de l’entitat i, fins i tot, de caire internacional, són els vestits de paper.

Sí, al concurs de Mollerussa on participem va gent de tot el món, com Mèxic o Rússia. Ens hi hem presentat durant 19 anys amb models d’aquí i hem guanyat molts premis, per exemple, un primer premi amb un vestit inspirat en la pel·lícula My fair lady. De fet, Vacarisses té molt renom al concurs. Sempre s’organitza als voltants de Santa Llúcia, patrona de les costureres. Enguany, serà el 14 de desembre i també ens hi presentarem.

 

I ens podeu donar alguna pista sobre el vestit amb què hi concursareu?

La temàtica ha de ser una incògnita, així que no podem desvetllar res... Sols podem avançar que està costant molt de fer.

 

Qüestionari vacarissà

Un lloc de Vacarisses: Les Vendranes i La Torrota

Un record vacarissà: La gent i caminar fins a les Vendranes per esmorzar-hi

Una activitat vacarissana: Les classes de puntes de coixí i ceràmica

Una millora per al municipi: Que hi hagi més vida i botigues al poble, que està una mica apagat

Un llibre: El calidoscopi, de Montse Rusiñol, i Pa de llimona amb llavors de rosella, de Cristina Campos

Una pel·lícula: Thelma i Louise i Sempre al teu costat, Hachiko

Un personatge de ficció: Mary Poppins i La Caputxeta Vermella

Un personatge real: Dalí i Puigdemont

Un plat: Escalivada amb anxoves i sarsuela


Relació directori

Associació per la Cultura i el Lleure de Vacarisses  • Dues de les membres de Cultura i Lleure, amb alguns dels treballs del curs passat.

Documentació adjunta

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats