Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Millores a l’espai públic, en equipaments i en estalvi energètic

26 de juliol de 2019


El ple de l’Ajuntament de Vacarisses aprova finançar, amb romanent líquid de tresoreria, un seguit de projectes per un import de 619.345 euros

 

L’Ajuntament de Vacarisses va celebrar ahir el primer ple ordinari de l’actual legislatura. El punt més debatut i l’únic sense unanimitat va ser el darrer de l’ordre del dia, en què es proposava finançar un seguit de projectes amb romanent líquid de tresoreria, després dels informes emesos per la Secretaria i la Intervenció sobre l’estabilitat pressupostària del consistori. L’import total és de 619.345,81 euros.

 

La major part d’aquest import (426.779,58 euros) correspon a dues inversions considerades financerament sostenibles: el projecte de cruïlla entre la carretera BV-1212 i el carrer Salvador Badia, amb l’objectiu de pacificar la zona que uneix l’illa de vianants i equipaments importants com el CAP, l’escola bressol El Cuc i l’escola de primària Pau Casals, i un pàrquing municipal, d’una planta i 58 places. Altres inversions són la instal·lació de vestidors al camp de futbol de gespa i el canvi de la climatització del bar El Casal, ubicat en un local de titularitat municipal, a més de projectes per continuar fomentant l’estalvi energètic, com una caldera de biomassa al poliesportiu i l’aposta per tecnologia LED i fotovoltaica a La Coma i una part del polígon industrial on encara hi ha pendent aquest canvi. D’altra banda, es destinaran 31.120,80 euros com a despesa per promoure la Festa del Mussol de Torreblanca I, la renovació d’equips i llicències informàtiques que han quedat obsoletes, i el manteniment d’equipaments esportius i de l’escenari del Casal de Cultura, afectat per una plaga de termites.

 

La proposta de l’Alcaldia va tirar endavant, amb el vot a favor del PSC. La regidora socialista, Concepción Miranda, va assegurar que el projecte de cruïlla facilitaria la mobilitat.

 

La resta de grups municipals van votar-hi en contra, criticant, en general, la magnitud dels projectes de cruïlla i pàrquing, així com la manca d’informació rebuda al respecte. Josep Maria Gibert, d’UIPV, va manifestar la seva sorpresa: “Ens sembla una autèntica barbaritat, quan som conscients de totes les mancances que tenim”. Des de VxV, Pedro Serna, va coincidir a remarcar les mancances del municipi, a més de demanar resoldre uns quants dubtes abans de prendre una decisió. De fet, alguns grups van sol·licitar deixar aquest punt de l’ordre del dia sobre la taula per poder debatre i valorar les prioritats per al romanent. Va ser el cas de MV, tal com va explicar la seva regidora, Clara Fuster: “Discrepem en què necessita Vacarisses. Per a nosaltres, les prioritats són les urbanitzacions pendents, el transport i l’habitatge”. En un mateix sentit es va expressar la regidora de C’s, Estefanía Muñoz: “Tants diners per a la cruïlla s’haurien d’invertir en urbanitzacions”.

 

En el torn de rèplica, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va assegurar haver parlat abans amb alguns grups, que, a més, havien fet aportacions als projectes presentats. Quant a la cruïlla, va argumentar que la Diputació de Barcelona en finançarà uns 200.000 euros, corresponents a la part que afecta la carretera BV-1212, competència de la institució. Es tracta d’una subvenció finalista, que, si no s’aprofita, es perd. Masana també va referir-se al projecte de pàrquing: “La majoria de comerços i equipaments municipals estan al nucli i, augmentant el nombre de places d’aparcament, volem que la gent de les urbanitzacions pugui venir-hi còmodament”. En aquest sentit, també va parlar sobre la Festa del Mussol: “Suposa recuperar una festa popular que, no només cohesiona una urbanització, sinó també la resta del poble”. L’alcalde vacarissà va cloure la seva intervenció recordant que “les portes estan obertes a tothom per si volen col·laborar amb el govern, com sempre”.

 

Renúncia de l’empresa que gestiona els menjadors escolars

Futur Just Empresa d’Inserció, que gestiona els menjadors escolars dels centres docents públics de Vacarisses, ha comunicat a l’Ajuntament que renuncia a la continuïtat del servei. La regidora d’Educació, Paola Moral, va explicar ahir que les AMPA de les escoles públiques ja han escollit una nova empresa per oferir aquest servei, amb qui l’Ajuntament ha signat un conveni. A partir d’ara, serà la mateixa Regidoria d’Educació qui controlarà la gestió dels menjadors escolars.

 

Festes locals per al 2020

La sessió plenària d’ahir va aprovar les festes locals de Vacarisses per a l’any vinent. Aquestes seran el 9 d’abril, Dijous Sant, i el 22 de maig, coincidint amb la Festa de la Vaca (Festa Major Petita – Festivitat de Sant Felip Neri).

 

Suport al Correllengua

L’Ajuntament de Vacarisses ha decidit donar suport al Correllengua 2019 “com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat”. També es dona suport a les entitats i grups de Vacarisses interessats a organitzar el Correllengua, a més d’aportar la infraestructura i ajuda necessàries, així com a les iniciatives de voluntariat promogudes per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i encaminades a facilitar l’apropiació i l’ús del català oral entre persones i col·lectius, especialment entre la població nouvinguda.

 

Gestió directa del SIS

El Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) passarà d’una gestió indirecta a una de directa, ja que “resulta més sostenible i eficient”. Així, se n’encarregarà SUMAR, Servei Públic d’Acció Social de Catalunya.

 

Representació al Consell Territorial de la Propietat Immobiliària

Els Consells Territorials de la Propietat Immobiliària són òrgans col·legiats en matèria de cadastre, formats per representants del Ministeri d’Economia i Hisenda, la Generalitat de Catalunya i les entitats locals. En aquest darrer cas, la representació es renova en els 4 mesos següents a la celebració de les eleccions municipals. Vacarisses, que pertany al Consell Territorial de Barcelona-Província, ha de designar dos ajuntaments de la comarca. El consistori vacarissà va acceptar votar pels ajuntaments de Viladecavalls i Polinyà. • Ple ordinari de juliol.
 • Ple ordinari de juliol.
 • Ple ordinari de juliol.
 • Ple ordinari de juliol.
 • Ple ordinari de juliol.
 • Ple ordinari de juliol.
 • Ple ordinari de juliol.

COMENTARIS

 1. Montserrat   
  Sobre tot places d'aparcament, cada dia es pitjor aparcar!! Gràcies
  26/07/2019 21:00:04

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats