Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Renfe licita les obres de millora de l’estació de Vacarisses-Torreblanca

19 de juliol de 2019


S’invertiran 3,7 milions d’euros per a l’accessibilitat i la renovació i modernització dels equipaments

 

Renfe invertirà 3,7 milions d’euros en les obres de millora d’accessibilitat a Vacarisses-Torreblanca, així com en la renovació i modernització dels equipaments de l’estació. El termini d’execució de l’obra civil és de 16 mesos des de l’inici de les actuacions.

 

Els principals treballs que s’hi duran a terme són la construcció d'un pas elevat que connectarà les dues andanes de l’estació, la instal·lació d’ascensors per garantir la mobilitat de les persones usuàries, el recrescut i la prolongació de l’alçada de les andanes per arribar als 68 cm sobre la cota del carril i l’ampliació a 200 metres per facilitar l’estacionament de trens en doble composició, i una nova zona d’aparcament, a més de condicionar la ja existent. Les actuacions també inclouen la instal·lació de noves marquesines, el tancament perimetral de l'estació, la instal·lació de màquines autovenda i validadores de bitllets, així com nous teleindicadors, i la millora en eficiència energètica, canviant els punts de llum per tecnologia LED.

 

Coincidint amb les actuacions de millora de l’accessibilitat, també es realitzarà la instal·lació de nous sistemes d’informació i atenció a la clientela. Aquests equipaments consisteixen en teleindicadors LED a cadascuna de les andanes, amb missatges de les properes parades que realitza, així com el temps estimat d’arribada. A més, s’hi instal·larà una pantalla amb informació en temps real de les properes circulacions.

 

L’estació de Vacarisses disposa de 34 serveis diaris de Rodalies de Catalunya i, anualment, prop de 100.000 persones es desplacen fins al centre de Barcelona en un temps de viatge d’una hora. Aquestes actuacions formen part del pla d’accessibilitat per a les estacions de rodalia de Barcelona, que compta amb un pressupost de 100 milions d’euros i que també s’està desenvolupant a l’altra estació de Vacarisses.  • Imatge de l'estació després de les actuacions. Font: Rodalies.
  • Plànol de les actuacions previstes. Font: Rodalies.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats