Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

10è aniversari de l’escola bressol El Xic

20 de març de 2019


L’escola bressol El Xic assoleix 10 anys d’història. La inauguració de l’escola bressol, al gener de 2009, va crear força expectativa a Vacarisses. Al poble, es va fer un concurs per escollir el nom de la nova escola bressol. Es va triar el nom de El Xic d’entre moltes altres propostes, doncs fa al·lusió a una llegenda del poble que explica que, fa molts i molts anys, hi havia un gegant per aquestes contrades conegut com el Xic de Vacarisses. L’escola Font de l’Orpina, concretament els infants d’educació infantil i les seves mestres, ens van fer un preciós regal de benvinguda: el nostre gegant, el Xic.

 

I, uns anys més tard, una de les seves mestres, la Susana Sánchez-Fortún, ens va fer un altre regal molt valuós, una cançó per a la nostra escola. Des d’aquell primer curs, hem fet un munt d’activitats conjuntes, entre escola i escola bressol, i la majoria ja han esdevingut una tradició entre nosaltres.

 

Al llarg d’aquests anys, El Xic sempre ha mantingut una línea pedagògica de treball basada en la creació d’un context que permet el desenvolupament harmònic de les capacitats dels infants, a través d’una experiència socialitzadora en un marc de relacions de qualitat. Compartim amb les famílies l’educació dels infants des d’una relació de confiança i d’intercanvi d’opinions, criteris i experiències, tenint com a punt de partida la visió de l’infant com a ésser competent, protagonista actiu dels seus aprenentatges i únic en les seves característiques.

 

L’equip d’educadores hem treballat i ens hem anat formant en aquesta mateixa línia de treball, destacant, com a experiència formativa, el viatge que vam compartir amb les nostres companyes de l’escola bressol El Cuc a Pistoia (Itàlia). També hem participat al grup de debat educatiu de Vacarisses, creat entre les quatre escoles del poble gràcies a l’empenta de la Marta Guzman, qui, al seu pas com a mare de la nostra escola, ens va mostrar tot un ventall de possibilitats de formació de la mà de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

 

A més, durant aquesta dècada, hem mantingut una relació en xarxa d’intercanvis i col·laboracions amb diferents equipaments del poble, com l’escola bressol El Cuc, l’escola Font de l’Orpina, l’Escola de Música, la biblioteca i el CAP de Vacarisses.

 

Des del curs 2014-15, l’escola bressol El Xic és la seu dels Espais Familiars de Vacarisses, una proposta de relació i joc per a infants no escolaritzats i les seves famílies. Un nou projecte de l’Ajuntament de Vacarisses per donar resposta a les diferents necessitats de les famílies del nostre poble i que enguany es troba en el seu cinquè curs de funcionament.

 

L’equip d’El Xic estem molt contentes de poder celebrar aquest aniversari i volem compartir-ho amb tothom, especialment amb totes les famílies, infants, educadores i persones o entitats que han tingut relació amb l’escola al llarg d’aquests 10 anys.


Relació directori

Escola Bressol El Xic • Gegant El Xic.
 • Festa a El Xic.

Enllaços relacionats

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats