Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

S’aproven les subvencions a entitats de 2019

1 de març de 2019


El ple d’ahir de l’Ajuntament de Vacarisses també va debatre una moció sobre el procés judicial contra dirigents independentistes

 

El primer punt de l’ordre del dia del ple de l’Ajuntament de Vacarisses d’ahir va ser l’aprovació inicial de les bases específiques que regulen l’atorgament de subvencions a entitats i associacions del municipi per a enguany. A l’igual que en altres convocatòries d’aquesta legislatura, el procediment serà la concurrència competitiva. Un cop transcorreguts els vint dies hàbils que marca la llei, les bases quedaran aprovades definitivament si no es presenta cap al·legació o reclamació.

 

Tot els grups municipals van votar a favor d’aquesta proposta, excepte Veïns per Vacarisses, que va oposar-s’hi. Segons Pedro Serna, regidor de la formació independent, “els formularis són molt complicats d’omplir i haurien de ser més àgils, tenint en compte que sempre se solen atorgar els mateixos imports”. El regidor de Participació Ciutadana, Albert Salamé, va respondre a la crítica explicant que, des de fa dos anys, hi ha la possibilitat de presentar online les fitxes de les subvencions, precisament per donar facilitats a les entitats.

 

Moció sobre el judici a dirigents independentistes

L’única moció presentada a la sessió d’ahir va arribar de la mà dels grups que conformen l’equip de govern, ERC i Movem Vacarisses. El text denuncia “la instrumentalització política de la justícia que està duent a terme l’Estat en el procés judicial contra dirigents independentistes”, “gent demòcrata i pacífica”, tal com va destacar l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana. La moció reclama als diferents poders de l’Estat espanyol “respectar el poble de Catalunya, les persones que l’integren, els seus drets individuals i col·lectius i les decisions que adoptin lliurement i democràticament”. Finalment, s’exigeix l’alliberament immediat de Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Joaquim Forn. La moció va tirar endavant, tot i l’abstenció de la resta de grups municipals, que van coincidir en la majoria d’arguments. Josep Maria Gibert, d’UIPV, va recordar que, en plens anteriors, ja havien avisat que s’abstindrien si es presentaven mocions similars, pel fet d’haver expressat la seva opinió sobre la independència moltes vegades. Per la seva banda, Laura Sánchez, del PSC, va considerar que “just ara no toca exigir l’alliberament, sinó esperar un judici just”. Després de reiterar que mocions com aquesta eren repetitives, Serna va afegir que “s’hauria de posar més èmfasi en les coses que manquen a Vacarisses”. L’alcalde del municipi va respondre que, al seu parer, “es pot treballar paral·lelament per tot”.



  • Ple de febrer.
  • Ple de febrer.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats