Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Feminitzem l’espai públic!

20 de febrer de 2019


Proposa noms per a la plaça del C/ Rossinyol

 

Com ja venim fent des de l’any 2016, aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, tornem a apostar per feminitzar l’espai públic. Si fa tres anys donàvem nom a la Plaça de la Dona, el 2017 tres dones donaven nom a les tres sales de la sotacoberta del Castell. L’any passat i mitjançant un procés participatiu, es va proposar i escollir el nom de Muriel Casals per a l’avinguda d’accés a Vacarisses. Enguany, és el torn de la plaça que hi ha al carrer Rossinyol i que està previst remodelar.

 

Calendari del procés participatiu

 • S’acceptaran propostes de l’1 al 15 de març, fins a les 14 h, via correu electrònic a participacio@vacarisses.cat o bé presencialment, a l’urna que hi haurà a la recepció de l’Ajuntament. Cada persona podrà fer una sola proposta i podrà participar en el procés tothom major de 16 anys i que consti al padró. A banda de la proposta, caldrà indicar nom, cognoms i DNI.
 • Des de l’Ajuntament, es descartaran les propostes que no compleixin els criteris marcats i es determinaran 5 noms d’entre les diferents propostes rebudes.
 • El dia 18 de març es publicaran els 5 noms escollits.
 • La votació es portarà a terme del 18 al 31 de març, mitjançant el formulari que l’Ajuntament posarà a disposició, a través del web municipal o presencialment, a la recepció de l’Ajuntament. Per poder votar telemàticament, caldrà registrar-se a l’aplicació habilitada per a aquesta finalitat. Per fer efectiu el vot presencial, caldrà identificar-se a la recepció de l’Ajuntament, amb nom, cognoms i DNI, per després verificar que només s’ha emès un sol vot per persona. En cas de detectar més d’una proposta per persona o duplicitat en el vot, es consideraran nuls tant els noms proposats com els vots emesos. Només podran participar a la votació els veïns i veïnes amb empadronament a Vacarisses, a partir de 16 anys.
 • Una vegada escollit el nom, es col·locaran les plaques corresponents a la plaça.

Criteris

1) Personatge femení.

2) Persona relacionada amb el municipi de Vacarisses o amb la comarca o comarques veïnes o bé amb Catalunya.

3) Persona que s’hagi significat per la lluita a favor de la igualtat i la defensa dels drets individuals i col·lectius.

4) Persona de la qual es destaquin mèrits o prestigi i sigui suficientment acreditada i reconeguda o que hagi contribuït a honrar el nom del municipi, la comarca o el país.

5) Persona relacionada amb la història, cultura i/o ciència, procedent del camp de les arts, les lletres, les ciències, la política, la tradició i la història.

6) No es podran repetir noms ja existents al nomenclàtor actual dels carrers de Vacarisses. • Feminitzem l'espai públic

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats