Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Un 25% més per a Serveis Socials al pressupost de Vacarisses per a 2019

4 de desembre de 2018


L’import total, de més de 8 milions d’euros, també prioritza altres àrees com Educació, Joventut i Medi Ambient

 

El pressupost general de l’Ajuntament de Vacarisses per a l’exercici 2019 es va aprovar ahir, en un ple extraordinari, amb els vots a favor de l’equip de govern i el PSC. L’import total és de 8.866.179,52 euros, un 0,93% més respecte a la xifra de l’any passat.

 

L’alcalde de Vacarisses que, a més, té les competències d’Hisenda, Antoni Masana, va afirmar que es consoliden les polítiques seguides l’actual mandat, amb grans inversions com el camp de futbol de gespa, l’illa de vianants o el pou de Torreblanca I, a més de prioritzar l’aspecte social, tot i el descens de l’atur. En aquest sentit, destaca l’augment del 25% en la partida destinada als Serveis Socials, entre altres motius, per la posada en marxa del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS), amb una mirada transversal a través de diferents regidories, com Acció Social, Educació, Joventut i Infància.

 

L’equip de govern, format per ERC i Movem Vacarisses, ha volgut prioritzar també altres àrees. D’una banda, la protecció i millora del medi ambient, ja iniciada a principis de la legislatura actual. L’èxit de la implantació del sistema de recollida de residus Porta a Porta ha reduït considerablement el cost que suposa el CTR i ha incrementat el retorn econòmic que rep l’Ajuntament segons la taxa de reciclatge al municipi. D'altra banda, s'habilitarà un espai municipal per dipositar i tractar les restes de poda. Per tot plegat, la partida de Medi Ambient ha augmentat un 19,27% respecte al pressupost de 2018.

 

Masana també va recalcar ahir la consolidació de projectes educatius com Sons del Vent, una col·laboració entre l’Escola Municipal de Música i els centres de primària, i la formació per a persones adultes, posada en marxa a principis d’octubre d’enguany. Altres partides que s’han incrementat són les de Joventut, amb el Pack Jove (+37%), i parcs i jardins (+14%), a més de continuar apostant per la millora de les instal·lacions esportives, amb la consegüent reducció de la despesa energètica. En aquest sentit, l’alcalde vacarissà va afegir que havia augmentat l’ús del poliesportiu municipal i, per tant, la seva rendibilitat, tant econòmica com social. L’altre increment significatiu del pressupost és el de Participació ciutadana (+4%), amb 30.000 euros destinats al procés de pressupostos participatius.

 

Quant a les inversions, aquestes representen 306.000 euros: 175.000 euros procedents d’un préstec i els 131.000 restants, dels ingressos que suposa l’abocador de Coll Cardús, diners que, des de fa dos exercicis, ja no es destinen a despesa ordinària. D’entre les inversions, Masana va remarcar la substitució de la xarxa d’aigua als carrers Tulipans i Egara (54.000 euros), la construcció de dues pistes de pàdel (40.000 euros), la insonorització del terra de l’Escola Municipal de Música i del Casal de Cultura, la instal·lació d’una coberta de policarbonat al poliesportiu municipal, la millora de la piscina municipal, la creació d’un Punt track i l’adequació elèctrica de l’edifici que alberga l’Ajuntament enfront d’apagades. Pel que fa al deute de l’Ajuntament de Vacarisses, és d’un 18,98%, un 11,02% menys des de principis de legislatura.

 

Pacte amb el PSC

El pressupost de 2019 ha estat pactat amb el PSC, “amb aportacions que pensem que el milloren”, tal com va expressar Masana en la sessió extraordinària d’ahir. En el seu torn de paraula, la regidora socialista Mariana Ríos va explicar el procés: “Com a oposició, teníem propostes a fer i, per això, vam demanar reunir-nos al setembre, mentre el pressupost s’estava elaborant”. Totes les propostes del PSC, centrades en la millora de la xarxa de subministrament d’aigua i en l’arranjament de camins, van ser acceptades i incloses al pressupost de 2019. Després d’agrair la “bona predisposició” de l’equip de govern, Ríos va defensar: “No ens hem de limitar a venir als plens i votar, sinó que hem de tenir una participació activa”. “Votarem a favor del pressupost, pensant sempre què és millor per a Vacarisses i deixant de banda aspectes en què no estem d’acord”, va concloure la regidora socialista.

 

UIPV i VpV, en contra

Tant des d’UIPV com des de VpV, es va votar en contra i es va criticar la manca de temps per revisar el pressupost. En aquest sentit, l’alcalde va puntualitzar que el termini és el que marca la normativa i també l’habitual en altres ocasions. A més, Masana va voler deixar clar que tant ell com la resta de l’equip de govern i la interventora de l’Ajuntament s’havien posat a disposició dels grups municipals “per resoldre qualsevol dubte”. Salvador Boada, d’UIPV, va dir que no es creia l’estalvi en enllumenat i va afegir: “Aquí veiem les seves intencions, sempre amagades”. “Falta manteniment per tot arreu i no hi veig cap inversió en aquest sentit”, va finalitzar el regidor independent. Per la seva banda, Pedro Serna, de VpV, va mostrar el “total desacord” del seu grup amb el pressupost per concentrar, segons ell, totes les inversions el darrer any de la legislatura.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats