Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Milloren les dades de pobresa a Vacarisses

9 de novembre de 2018


Els indicadors ens situen per sota de la situació de pobresa de Catalunya

 

Ahir es van presentar a la Masia Freixa dos informes elaborats pel Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC): l’Informe 2017 sobre la pobresa i desigualtats al Vallès Occidental i l’estudi Models de garantia de Rendes i la seva implementació al Vallès Occidental, que tenen com a objectiu aprofundir en la coneixença de la comarca i de les opcions possibles envers la cohesió social. En representació de Vacarisses, va assistir-hi la regidora d’Acció Social, Olga Serra.

 

Ambdós estudis posen de manifest que la pobresa no remet al Vallès Occidental, ja que creix la franja de població que ingressa menys de 6.010 euros l’any i que ja representa un 13’2% del total. Per aquest motiu, el CCVOC proposa millores com permetre compatibilitzar la prestació amb l’ocupació, sense cap altra restricció que complir els requisits d’insuficiència de renda. I és que un 33% de les denegacions són per la no comptabilitat amb un contracte laboral. D’altra banda, es proposa que l’import de la prestació s'acosti al cost de la vida real, permetent assumir serveis bàsics com subministraments i manutenció; modificar els barems a l’alça de les famílies monoparentals amb 3 infants o més; reconsiderar els requisits de residència legal per afavorir la protecció de la població immigrant i incloure majors de 18 anys; que la renda consideri una prestació complementària d'habitatge a les llars que no en tenen en propietat, o que els ajuts d'urgència social locals es destinin a allò perquè van ser pensats i no per a situacions estructurals.

 

Estudi sobre desigualtat i pobresa al Vallès Occidental

Al Vallès Occidental, l’estudi analitza 10 indicadors per acabar configurant una aproximació al nivell relatiu de pobresa: una eina per detectar tendències i problemes significatius a la comarca. Les dades de pobresa de l’any 2017 milloren lleugerament respecte l’any 2016 en 19 dels 23 municipis i, especialment, a Montcada i Reixac, Vacarisses, Sabadell, Rubí i Terrassa. A més, els indicadors de pobresa ens situen per sota de la situació de pobresa de Catalunya. En general, aquesta millora es produeix gràcies a:

  • L’augment de nombre d’afiliacions a la Seguretat Social
  • La disminució de persones aturades de llarga durada
  • La reducció de la població amb rendes del treball entre 6.010 i 12.020 euros

Tot i que l’anomenada població treballadora pobra, que guanya menys de 12.020 euros anuals, disminueix 4 punts percentuals, encara està per sobre del 22%. Es produeix un lleuger increment de la franja més castigada: un 13’2% de la població, té uns ingressos per rendiments del treball de menys de 6.010 euros anuals. D’altra banda, es manté la desigualtat de gènere estructural, amb un major impacte de la no afiliació i de la desocupació en les dones. A més de la meitat dels municipis de la comarca, un 40% de les dones en edat de treballar no estan afiliades. I les dones doblen els homes pel que fa a persones aturades de llarga durada (un 6’8% de dones enfront un 3’4% d’homes).  • Presentació dels informes.

Enllaços relacionats

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats