Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Prova pilot per conservar la documentació digital

18 d'octubre de 2018


Vacarisses serà un dels 6 municipis que participaran en aquest projecte de la Diputació de Barcelona

 

L’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vacarisses  han iniciat una prova pilot per conservar a llarg termini la documentació digital essencial del consistori. I és que la documentació i les dades digitals són fràgils, tant pel que fa a la seva conservació com a la integritat i autenticitat. Per això, la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona ha començat a explorar possibles solucions.  

 

Aquesta prova pilot, duta a terme per l’empresa noruega PIQL, consisteix en gravar les dades i els documents digitals en un suport perdurable com és la pel·lícula fotosensible (microfilm). De fet, PIQL, especialitzada en la conservació de documentació a llarg termini, assegura que aquesta pel·lícula té una perdurabilitat de 500 anys. D’altra banda, el sistema de gravació emprat permet preservar qualsevol tipus de dades digitals, incloent so, audiovisual, bases de dades, etc. En el cas de Vacarisses, el mateix Ajuntament seleccionarà un conjunt de documents històrics i d’interès.

 

L’Ajuntament de Llinars del Vallès ha estat el primer en iniciar aquesta prova pilot, en què participaran 4 municipis més a banda de Vacarisses. El projecte s’emmarca en el Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. • Exemples de preservació de documents digitals.
 • Exemples de preservació de documents digitals.
 • Exemples de preservació de documents digitals.

COMENTARIS

 1. Eduard Martínez   
  Quina bona noticia.
  25/10/2018 10:28:26
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats