Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

La tecnologia més avançada per controlar incendis

13 de setembre de 2018


Vacarisses és el primer municipi de Catalunya en instal·lar un sistema d’anàlisi intel·ligent de vídeo per detectar automàticament el foc

 

Vacarisses ha apostat per instal·lar la tecnologia més avançada a l’hora de fer front als incendis forestals. Es tracta d’una solució de l’empresa Alphanet, instal·lada per primer cop a Catalunya, que vigila de forma ininterrompuda una àmplia extensió de terreny forestal, avisant la policia local en cas de detecció d’incendis.


Un dels grans valors d’aquesta és la combinació de precisió i cobertura del rang de captació, arribant a localitzar petits punts de foc a llargues distàncies de fins a 8 km (segons les condicions de la topografia). A més, s’emeten avisos instantanis que ofereixen informació associada sobre la geolocalització o la intensitat del foc detectat. Així, aquesta eina ofereix prestacions d’alt valor afegit, que contribueixen a una ràpida reacció per tal d’evitar la propagació del foc i, per tant, ajudant a preservar la integritat de les àrees forestals. Per tot plegat, pot establir un canvi de paradigma en la lluita contra els incendis forestals.

 

La instal·lació a Vacarisses va ser acuradament dissenyada, tenint molt en compte el calibratge dels equips i realitzant un estudi previ de la topografia del terreny per tal de determinar la ubicació exacta i cobrir el màxim de territori amb el rang de captació d’imatge de les càmeres. En aquest sentit, el treball conjunt i coordinat amb l’Ajuntament de Vacarisses i els diferents actors implicats en la seguretat del municipi ha sigut molt important per a l’èxit de la implementació de la solució.  • Instal·lació del nou sistema de control d'incendis.
  • Instal·lació del nou sistema de control d'incendis.
  • Instal·lació del nou sistema de control d'incendis.
  • Instal·lació del nou sistema de control d'incendis.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats