Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Avís per calor i piscina gratuïta

8 d'agost de 2019


Es preveu un episodi superació de temperatures màximes extremes durant el dia de demà

 

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha emès un avís de risc per calor, ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Es preveu un episodi de calor amb superació de temperatures màximes extremes durant el dia de demà 9 d'agost, especialment a la tarda, que es preveu que afecti a pràcticament tot el territori català.

 

Per aquest motiu, l'entrada a la piscina municipal serà gratuïta de les 14 h a l'hora de tancament de l'equipament.

 

Consells d’autoprotecció de la ciutadania

 • Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
 • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda, quan el sol ja declina.
 • Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
 • Igualment, és molt recomanable que, si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
 • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són qui més pateix els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
 • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar almenys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
 • Es recomana especialment visitar, un cop al dia, en la mesura del possible, familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
 • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques; feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Podeu seguir més consells a xarxes socials (@emergenciescat a twitter, amb l’etiqueta #onadadecalor).

Quan som davant una onada de calor?
Perquè hi hagi onada de calor, les previsions meteorològiques han d’indicar que es poden assolir temperatures considerades extremes per a un determinat lloc en una determinada època de l’any. El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98, que vol dir que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor previst. Per tant, a cada municipi serà un llindar diferent. Per exemple, a Vacarisses, el percentil 98 de calor està situat en 35,4 graus. Quan aquests valors es preveu que se superin durant 3 dies seguits, som davant un episodi d’onada de calor. • Avís
 • Mapes de risc per intensitat de pluja (dimarts 22).

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats