Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

La fibra òptica arriba a Vacarisses

27 de juliol de 2018


El ple de l’Ajuntament aprova cedir un espai del poliesportiu municipal per instal·lar un CPD o Centre de Procés de Dades

 

Una de les majors demandes dels darrers anys a Vacarisses ha estat la instal·lació de fibra òptica. Després d’un període de negociacions, l’Ajuntament ha arribat a un acord perquè aquest servei sigui una realitat.

 

El primer pas per desplegar el cablejat de fibra òptica és la instal·lació d’un CPD (Centre de Procés de Dades) al poliesportiu municipal, prèvia sol·licitud de l’empresa Connecta – Comunicacions Integrals de Catalunya. Això permetrà oferir el servei a les empreses del Polígon industrial Can Torrella. En concret, se cedirà, durant 15 anys, un espai d’un metre quadrat de l’equipament municipal. El regidor d’Esports, Pere Casas, va explicar que era “necessari per motius tècnics i de seguretat” i que, abans d’acceptar-ho, s’ha comprovat que no interferirà en la prestació del servei que ofereix la instal·lació esportiva.

 

Aquest punt va protagonitzar el debat del ple d’ahir, centrat en l’accés al poliesportiu per part d’una empresa externa. En aquest sentit, Casas va assegurar que les visites programades es faran a les hores d’obertura de l’equipament i, en cas d’avaria, sempre s’hi accedirà en companyia de personal de l’Ajuntament. Després de l’aclariment, VpV van decidir votar-hi a favor, mentre que UIPV van oposar-s’hi. “No veiem clares les contrapartides de comprometre’ns a 15 anys”, va explicar el regidor independent Salvador Boada. Per cloure aquest punt, l’alcalde del municipi, Antoni Masana, va voler deixar clar que “el més important és que la fibra òptica arribi, per fi, a Vacarisses”.

 

Modificació del Reglament de Participació Ciutadana

L’altre punt de l’ordre del dia d’ahir es referia a modificar el Reglament de Participació Ciutadana, aprovat el 2014. El motiu del canvi és que els articles d’aquest text no divergeixin amb el reglament de funcionament del futur Consell de Vila, un òrgan complementari municipal de participació sectorial. En aquest cas, el punt es va aprovar per unanimitat. • Ple de juliol

COMENTARIS

 1. Luis   
  Muy contento y entusiasmado con la iniciativa de tener fibra óptica!!! Felicitaciones a todo el equipo del Ayuntamiento.
  11/10/2018 09:06:55
 2. Pedro Freixa   
  Solo vacarisses pueblo? Y las urbanizaciones?
  13/09/2018 18:29:00
 3. Quim Terrades   
  Tot i continuar mantenint la meva disconformitat amb determinades actuacions en relació a la gestió municipal per part de l'actual equip de govern, tinc a be agrair amb entusiasme aquesta necessària iniciativa. Estic segur que si aviat arribarà la fibra òptica al polígon, amb una mica de paciència, la podrem gaudir la resta de veïns que hi estiguem interessats.
  Dono, per tant, la meva mes sincera felicitació per aquesta gestió per part del govern local.
  I aprofito per dir que també estic completament d'acord amb la implementació de la recollida de brossa porta a porta i separant les fraccions, però no vull ni pensar que algú es pugui arribar a plantejar retrocedir aquest tipus de recollida i tornar a l'anterior sistema tenint en compte l'esforç per part de la immensa majoria dels ciutadans d'aquesta vila.
  01/08/2018 16:01:45
 4. Eduardo   
  Solo dara servicio a las empresas del poligono??? Y los hogares para cuando? Otro timo.
  27/07/2018 22:28:59
 5. Ivan Muniente   
  aleluiaa! gracies per les gestions! La fibra optica era molt esperada per tots els ciutadans que fem vida a Vacarisses.

  Gracies de nou!
  27/07/2018 19:00:23
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats