Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a Grallers de Vacarisses

2 de juliol de 2018


“És un premi poder participar en l’activitat cultural del poble”

 

Grallers de Vacarisses és una de les entitats més actives a Vacarisses. Participa en diferents actes i acompanya la Colla Gegantera i l’Esbart Dansaire. Ara celebra el 25è aniversari i hem volgut conèixer millor la seva història i com afronten aquesta important efemèride.

 

Abans de res, enhorabona pels 25 anys de Grallers. Com va sorgir l’entitat?

Moltes gràcies! Va començar l’estiu de 1993 fruit d’una iniciativa de la Colla Gegantera de Vacarisses. Es va realitzar un curs a través del Consell de la Joventut de Terrassa, al local dels Minyons de Terrassa, durant part de 1992, per tal de permetre que els Gegants disposessin de grallers propis per acompanyar les seves activitats.

 

Qui forma Grallers i com us organitzeu?

En forma part gent vinculada d’inici als Gegants de Vacarisses i, posteriorment, a altres entitats i grups de cultura tradicional i popular dels pobles i ciutats veïnes, com Olesa de Montserrat, Viladecavalls, Terrassa... Sereu benvinguts si en voleu formar part.

Organització? Ens ho passem bé fent el que fem. La resta surt sol.

 

Grallers és una entitat molt activa a Vacarisses. Participeu en moltes activitats i poseu música a les cercaviles de la Colla Gegantera i les ballades de l’Esbart Dansaire, de què, a més, sou padrins.

Per a nosaltres, és un premi poder participar i formar part de l’activitat cultural del poble; en definitiva, fer poble tot acompanyant regularment els Gegants de Vacarisses, col·laborant amb l’Esbart de Vacarisses (per cert, felicitats pel vostre 10è aniversari) i amb altres entitats del poble i de la comarca. Vam ser els padrins dels Grallers de Viladecavalls.

 

Tant a la primera edició com a la d’enguany, vau inaugurar el festival de música tradicional Entreparcs. Com valoreu aquesta iniciativa?

Positivament. De fet, són aquest tipus d’iniciatives les que ens permeten posar nous reptes al nostre repertori i ens fa sentir valorats com a entitat. Esperem  poder presentar repertori propi i recuperar peces vinculades al poble en properes edicions. També ens agradaria veure-hi altres formacions musicals de Vacarisses, que hi poguessin participar dins l’àmbit de la música tradicional i popular. Esperem que sorgeixin nous projectes en aquesta direcció.

 

Com esteu celebrant el 25è aniversari de l’entitat?

Tenim previst fer una petita exposició de fotografies de moments i/o imatges de part dels 25 anys dels Grallers amb alguna petita sorpresa addicional. Apunteu: del 29 de juliol al 5 d’agost, a La Fàbrica. El 29, esteu convidats assistir a la inauguració. Tot i ser una entitat petita, volem fer un homenatge a tots els que han passat pels Grallers (més de 40 persones, entre grallers, tabalers...), a la Colla Gegantera especialment i també a tothom que ens ha fet confiança.

 

I per acabar, si algú que ens llegeix s’anima a apuntar-se a Grallers, on us pot trobar?

Per assajar, ens trobem de manera regular a La Fàbrica, cada divendres, de les 19  a les 21 h, i ens podeu visitar quan vulgueu. Però on ens agrada que ens trobeu és a les cercaviles i actes on participem.

 

Qüestionari vacarissà

Un lloc de Vacarisses: La Fàbrica

Un record vacarissà: L’aigua fresca del Pou de Ca la Quima

Una activitat vacarissana: El Ball dels Gegants de Vacarisses per Festa Major

Una millora per al municipi: Incorporar nous instruments d’arrel tradicional catalana, com el flabiol, a l’escola

Un llibre: El llibre Vermell de Montserrat

Una pel·lícula: Mary Poppins

Un personatge de ficció: Assurancetourix

Un personatge real: Sebastià d’Arbó

Un plat: Una carmanyola de macarrons de la Gemma (Floreta)


Relació directori

Grallers de Vacarisses • Grallers de Vacarisses

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats