Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Cloenda del programa Cultura Emprenedora a l’Escola

25 de juny de 2018


Representants del Consell Comarcal del Vallès Occidental i de l’Ajuntament de Vacarisses van donar els diplomes de participació a l’alumnat i el professorat de l’escola Font de l’Orpina que han participat en aquest projecte destinat a fomentar el cooperativisme

 

L’alumnat de cinquè de primària de l’escola Font de l’Orpina de Vacarisses ha participat al programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE). Promogut per la Diputació de Barcelona, pretén fomentar l’emprenedoria i els valors del cooperativisme entre l’alumnat del cicle superior d’educació primària. El Consell Comarcal del Vallès Occidental hi ha donat suport tècnic i les regidories de Promoció Econòmica i Educació de l’Ajuntament de Vacarisses han fet l’acompanyament al llarg del curs.

 

Dos grups de l’escola van crear les cooperatives Els Herois i Els Vacarissencs. Aquestes van preparar una proposta de productes d’època adequats per vendre a la Fira del Segle XVIII, en el marc de la passada Festa Major Petita. Dels beneficis obtinguts, Els Vacarissencs van donar un 10% a Mans Unides (90 €) i Els Herois, un 15% a Creu Roja i un altre 15% a Niños con Cáncer (40'50 € a cada entitat).

 

El dia 20 de juny, el Casal de Cultura de Vacarisses va acollir l’acte de cloenda del programa CuEmE. El conseller del Consell Comarcal Marc González i l’alcalde del municipi, Antoni Masana, van lliurar els diplomes a l’escola Font de l’Orpina i a l’alumnat i professorat implicats.

 

El conseller va ressaltar la utilitat del projecte per fomentar la cultura emprenedora i els valors cooperatius i solidaris. Per la seva banda, Masana va valorar molt positivament les col·laboracions entre diferents administracions i departaments, així com amb les famílies i les entitats i empreses del municipi per compartir el projecte. Les regidores d’Educació i Promoció Econòmica van voler reconèixer la importància del programa, a més de felicitar i valorar molt positivament l’esforç i la feina feta. L’acte de cloenda també va comptar amb la presència de representants de les entitats sense ànim de lucre que han rebut una part dels beneficis obtinguts per les cooperatives. Finalment, es va projectar un vídeo que recull l’experiència dels infants que han participat al CuEmE.

 

Foment de l’emprenedoria i el cooperativisme

El programa Cultura Emprenedora a l’Escola s’ha portat a terme el curs 2017-18 a 84 municipis de les comarques de Barcelona, amb la participació de 191 escoles i la creació de 342 cooperatives. Hi han participat més de 7.500 alumnes. Destinat a alumnes de cicle superior d’educació primària, el programa vol consolidar aprenentatges en una etapa en què els infants evolucionen gradualment cap a l’autonomia, l’autoconcepte i la seva inclusió en grups. Això s’aconsegueix a través de la creació d’una cooperativa, que es tanca en finalitzar el curs. Al llarg del projecte, l’alumnat participant coneix i experimenta tot allò relacionat amb la constitució de la cooperativa, la ideació de productes per a la venda, la producció, el disseny d’estratègies de venda i la venda final amb una parada pròpia. La gestió de compres de materials, dels costos i dels beneficis complementa el conjunt d’activitats. Així, el desenvolupament del projecte dóna l’oportunitat de treballar de manera diferent continguts de llengua, matemàtiques, medi, economia..., a més de competències com la comunicació, el treball en equip i la presa de decisions, que podran aplicar més endavant en el seu desenvolupament personal i professional.


Relació directori

Escola d'Educació Infantil i Primària Font de l'Orpina

 • Telèfon 93 828 17 42


 • Lliurament de diplomes.
 • Lliurament de diplomes.
 • La regidora de Promoció Econòmica, Olga Serra, a l'acte de cloenda del programa.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats