Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Es lliuren els Premis de Treballs de Recerca

2 de maig de 2018


Les obres guardonades enguany per l’Ajuntament de Vacarisses analitzen la silvopastura i la leishmaniosi

 

Un any més, l’Ajuntament de Vacarisses ha convocat el Premi de Treballs de Recerca, adreçat a l’alumnat que cursa 2n de batxillerat a l’Institut de Vacarisses o bé que resideix al municipi. El guardó, que ja ha arribat a la cinquena edició, es divideix en dues categories, segons la temàtica del treball: lliure o bé relacionada amb algun àmbit de Vacarisses.

 

Enguany, la Marina Valls ha estat la guanyadora de la categoria sobre el nostre municipi, amb el treball Silvopastura. Prevenim la flama, que estudia aquest mètode de prevenció d’incendis que, precisament, l’Ajuntament de Vacarisses està aplicant avui dia. L’anàlisi de l’estudiant se centra en l’ecosistema de Vacarisses i la zona del Parc natural de Montserrat.

 

En la categoria de temàtica lliure, el primer premi ha estat per a la Laia Garrido, amb un treball en anglès, Research project: leishmaniasis, flying among us (Projecte de recerca: la leishmaniosi, sobrevolant-nos). Com bé indica el seu títol, l’estudi es basa en aquesta malaltia transmesa a través d’un mosquit i parteix de la hipòtesi que té més probabilitats de patir-la un gos que viu en un ambient rural. Un altre dels objectius del treball és analitzar si la població, sobretot la vacarissana, coneix la leishmaniosi i si, per tant, pren mesures preventives.

 

Per valorar-los, el jurat, presidit per la regidora d’Educació i format per diversos especialistes de l’ambit educatiu, ha tingut en compte criteris com la contextualització de la recerca, l’enfocament del tema, la idoneïtat de les fonts d’informació, la capacitat de síntesi i de valoració crítica, la creativitat i l’originalitat i l’ús d’una llengua adequada i inclusiva, entre d’altres. Els treballs guanyadors es poden consultar a la Biblioteca El Castell.

 

A banda dels guardonats, s’hi van presentar quatre treballs més: sobre La Marató de TV3, l’alimentació, la moda sostenible i ètica, i l’Alzheimer. El lliurament de premis va tenir lloc a l’Institut de Vacarisses, en el marc de la celebració de la diada de Sant Jordi. Les guardonades van rebre una tauleta tàctil, a més del diploma acreditatiu que també es va lliurar a la resta de participants. • L'alcalde i la regidora d'Educació, amb les dues guanyadores.
 • L'alcalde i la regidora d'Educació, amb l'alumnat participant.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats