Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Vacarisses acull el I Dia de la prevenció d'incendis forestals

7 de maig de 2018


El matí de dissabte va haver-hi diverses activitats, tallers i jocs per sensibilitzar sobre la necessitat d’adoptar mesures preventives per evitar focs al bosc

 

Dissabte, Vacarisses va acollir la primera edició del Dia de la prevenció d’incendis forestals amb diverses activitats, tallers i jocs adreçats a persones de totes les edats, per sensibilitzar-les sobre la necessitat d’adoptar i realitzar mesures preventives per evitar focs al bosc. El I Dia de la prevenció d’incendis forestals va estar organitzat per la Diputació de Barcelona i la Pau Costa Foundation, amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Defensa Forestal (ADF) i l’Ajuntament de Vacarisses.

 

Entre les activitats realitzades, es va fer el recorregut de descoberta Com ens protegim del foc? per diferents punts del municipi, amb explicacions sobre les actuacions de prevenció dutes a terme a Vacarisses, que aplega un conjunt de 18 urbanitzacions i està inclòs dins el Parc Rural de Montserrat. També es va celebrar una fira d’entitats, amb mercat de productes del Parc Rural i amb l’animació de l’Esbart Dansaire, els Grallers i els Geganters de la vila, a més de l’exposició Art&Fire, així com tallers i activitats infantils.

 

L’objectiu de la celebració del Dia de la prevenció d’incendis forestals és que s’estengui per totes les poblacions catalanes situades en entorns forestals, conjuntament amb les altres administracions i entitats que treballen en la prevenció i extinció d’incendis al bosc. En aquesta línia, la jornada vol ser un punt rellevant per sensibilitzar i implicar al conjunt de la població en la importància de fer front als incendis forestals a partir d’accions preventives al llarg de l’any, com arranjar i mantenir els camins, disposar de punts d’aigua suficients, fer planejament forestal supramunicipal, gestionar el bosc, fomentar l’ús de la biomassa, així com la protecció de les zones urbanes, especialment les urbanitzacions. • Actuació de l'Esbart Dansaire.
 • Actuació de l'Esbart Dansaire.
 • I Dia de la prevenció d’incendis forestals
 • Parada de l'ADF.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats