Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Millores en la xarxa d’aigua

27 d'abril de 2018


El ple de Vacarisses ha aprovat l’execució de les instal·lacions necessàries per extreure i portar aigua del nou pou de Torreblanca

 

Un dels punts de l’ordre del dia del ple ordinari d’abril de l’Ajuntament de Vacarisses va ser l’aprovació del projecte d’instal·lació de bombament al nou pou de Torreblanca per tal de conduir l’aigua fins al dipòsit de distribució de la Torre. El cabal previst és de 35 m³/h. D’aquesta manera, es pretén augmentar les garanties de subministrament d’aigua a Vacarisses.

 

I és que la conveniència de realitzar aquestes obres sorgeix per la demanda global d’aigua, després de palesar la irregularitat de la pluviometria dels darrers anys i la manca continuada de recuperació dels nivells històrics dels pous, una tendència que sembla consolidar-se. De fet, des de l’Ajuntament de Vacarisses, ja fa mesos que s’està duent a terme una campanya de conscienciació sobre el consum d’aigua, via els diferents mitjans de comunicació i les xarxes municipals.

 

Les obres del nou pou van quedar aprovades, inicialment, amb els vots favorables de l’equip de govern i el PSC. VpV van oposar-s’hi pels seus dubtes sobre el recorregut de la canonada, motiu que també es va apuntar des d’UIPV, que va abstenir-se, ja que “el pou és una necessitat de primer ordre”, va aclarir el regidor Salvador Boada. Davant les crítiques al traçat, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va explicar que la ubicació del pou es basa en un estudi hidrogeològic.

 

Pla Local de Prevenció i Gestió dels Residus Municipals

Al febrer de 2016, els ajuntaments del Vallès Occidental i l’Agència Catalana de Residus van posar en comú les actuacions vers la prevenció i gestió dels residus, derivades del nou Programa de Prevenció de Residus de la Generalitat de Catalunya. D’aquí sorgeix el Pla Local de Prevenció i Gestió dels Residus Municipals de Vacarisses (2017-2025), aprovat al ple d’ahir. La regidora de Medi Ambient, Clara Fuster, va explicar que es tracta d’una eina de planificació per als propers anys, tot i que es basa en xifres de 2015, “ja molt superades gràcies al Porta a Porta”. Tanmateix, Fuster considera que el pla permetrà fer una comparativa entre l’abans i el després del canvi de sistema de recollida de residus. El Pla Local de Prevenció i Gestió dels Residus Municipals de Vacarisses es divideix en tres parts: una diagnosi, una previsió de la quantitat de residus generats i els costos corresponents, i accions estratègiques, com fomentar la reutilització, l’autocompostatge, etc.

 

Modificació del Pla Local d’Infància i Adolescència

L’octubre de 2017, el ple de l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar el Pla Local d’Infància i Adolescència, amb la voluntat d’integrar la planificació de totes aquelles activitats, accions i programes adreçats a infants i adolescents del municipi. Un mes després, el pla es va presentar a la població vacarissana, recollint les aportacions i les esmenes de les persones assistents. Fruit d’aquesta sessió de treball oberta, s’han incorporat alguns modificacions al text inicial, ratificades pel ple de Vacarisses.

 

Canvis al catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament

Un altre dels punts de l’ordre del dia de la sessió ordinària d’abril va ser la modificació del catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament de Vacarisses. El regidor d’Organització Administrativa i Recursos Humans, Albert Salamé, va exposar els motius del canvi: “Tant el municipi com l’Ajuntament han crescut molt ràpid en pocs anys. Vam detectar que alguns llocs de treball requerien una modificació i, per això, vam encarregar un estudi organitzatiu a la Diputació de Barcelona. De les propostes fetes, vam seleccionar les que vam considerar més necessàries”. Els canvis principals s’han efectuat al departament de Serveis Territorials, on s’ha unificat l’equip administratiu de diferents àrees i s’ha incorporat una figura de coordinació; la Recepció, per esdevenir una Oficina d’Atenció Ciutadana que atengui la majoria de tràmits del consistori, i el departament d’Informàtica, per reforçar-lo. A més, “hem amortitzat places sense sentit, n’hem creat de noves i hem modificat complements”, va afegir Salamé, que també va destacar que la proposta hagués estat votada per una àmplia majoria del personal. Després de preguntar diversos dubtes al respecte, VpV va votar-hi en contra i UIPV va abstenir-se.

 

Padró i festes locals per al 2019

Al ple d’ahir, també es van aprovar les festes locals de Vacarisses per a l’any vinent: el 18 d’abril, que coincideix amb el dijous de la Setmana Santa, i el 27 de maig, el següent dia laborable després de la festivitat del patró del municipi, Sant Felip Neri. D’altra banda, l’alcalde va informar que, a data d’1 de gener de 2018, Vacarisses tenia 6.522 habitants, la xifra més elevada fins ara.

 

Delegació de funcions a la Diputació

La sessió d’ahir va aprovar, per unanimitat, l’ampliació de la delegació de funcions en la Diputació de Barcelona, així com la modificació, confirmació i clarificació de l’abast d’anteriors acords de delegació. D’aquesta manera, l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació passarà a exercir competències de gestió i recaptació de més taxes per compte de l’Ajuntament de Vacarisses.

 

Mocions pels presos polítics i els CDR

L’equip de govern va presentar ahir una moció exigint “la llibertat immediata de tots els presos polítics” i “el retorn de tots els consellers i polítics catalans exiliats”. Precisament, l’alcalde de Vacarisses va llegir ahir un fragment d’una carta escrita per l’Oriol Junqueras, des de la presó d’Estremera, en resposta a la missiva que Masana li havia enviat al gener. El text de la moció d’ERC i Movem també manifesta “la persecució de la lliure expressió, de la vulneració dels drets polítics i humans i del dret a decidir dels ciutadans per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal”. La moció també denuncia “l’evident manca de separació de poders a l’estat espanyol” i apel·la la justícia internacional perquè “intercedeixi de manera immediata”. El text va rebre el suport de tots els grups municipals, excepte el PSC, que va abstenir-se. “No trobem adequats els empresonaments preventius, però també demanem certa autocrítica de l’independentisme”, va explicar la regidora Laura Sánchez. L’altra moció presentada per l’equip de govern denuncia “la criminalització dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per part de l’aparell de l’estat espanyol” i es posiciona “a favor de la llibertat d’expressió, la llibertat de manifestació i la voluntat popular a favor del dret a l’autodeterminació i la construcció d’un país millor, des de baix i per a totes, en forma de República”. En aquest cas, es van abstenir el PSC, UIPV i el regidor de VpV Pedro Serna, ja que la seva formació havia donat llibertat de vot.

 

Suport a Proactiva Open Arms

El darrer punt de l’ordre del dia del ple d’abril va ser una moció de l’equip de govern per mostrar “tot el suport i solidaritat a l’ONG Proactiva Open Arms per la magnífica tasca que fa salvant vides de persones que cerquen refugi i protecció internacional”. Per això, es rebutgen les acusacions contra l’ONG i s’exigeix la retirada dels càrrecs contra el seu personal. La moció va ser aprovada per unanimitat. • Ple ordinari d'abril.
 • Ple ordinari d'abril.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats