Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Comencen les obres de l’illa de vianants

20 d'abril de 2018


S’ampliaran les voreres per millorar l’accés als comerços i eliminar barreres arquitectòniques, a més de canviar canonades d’aigua i desaigües

 

El març de 2017, es va iniciar un període de prova per a la futura illa de vianants al nucli urbà de Vacarisses. L’espai inclou els carrers Torrota i Pau Casals (entre la Plaça Major i la Plaça Joan Bayà), a més de trams del C/ Major (entre el C/ Salvador Flotats i la Plaça Major) i del C/ de l’Església (entre la Plaça Major i la Plaça de l’Església).

 

Durant el període de prova, es va fomentar la participació de la ciutadania per conèixer l’opinió de les persones que transiten per aquests carrers en el seu dia a dia. Així, es van organitzar sessions informatives, es va crear un grup de treball amb representants del veïnat, els comerços i altres col·lectius, etc.

 

Un any després i un cop escoltades totes les veus implicades en el projecte, el proper dimarts 24 d’abril, començaran les obres de l’illa de vianants. La previsió és que durin uns dos mesos, durant els quals l’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania.

 

L’objectiu de tot plegat és millorar aquesta zona perquè el veïnat pugui gaudir d’un espai dignificat i atractiu, amb prioritat per a les persones que van a peu. Per assolir-ho, s’ampliaran les voreres de les vies sense trànsit rodat, millorant l’accés als comerços de la zona, a més d’eliminar barreres arquitectòniques per a les persones amb mobilitat reduïda. Les obres s’aprofitaran també per canviar canonades d’aigua i desaigües de fibrociment, ja obsolets.

 

Afectacions al trànsit rodat

Per poder dur a terme totes les actuacions previstes, es modificarà el recorregut habitual del trànsit rodat, així com la senyalització vertical corresponent. Els canvis s’informaran setmanalment, a través dels diversos mitjans de comunicació municipals, perquè es pugui saber amb prou antelació per on es podrà circular i quines són les alternatives possibles. Igualment, es marcaran els trams on no es podrà parar ni estacionar temporalment. Quant a la pavimentació, aquesta també es realitzarà per trams i previ avís. Durant 48 hores, cap tipus de vehicle podrà circular pel tram pavimentat, ja que podria quedar malmès.

 

Normalitat en el Porta a Porta

En canvi, el servei de recollida de residus Porta a Porta mantindrà el seu horari de pas habitual i la seva periodicitat. Tanmateix, s’avisarà prèviament de qualsevol afectació puntual.

 

Telèfon de consultes (agent de civisme): 666 55 02 50 • Pintura marcant prioritat de vianants a la zona de pacificació.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats