Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Finalitza el curs formatiu per a persones estrangeres

16 d'abril de 2018


La formació, amb 12 participants, s’ha organitzat des del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal

 

El Servei de Primera Acollida per a persones estrangeres del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ha organitzat la formació Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic. L’objectiu del curs és aportar eines que facilitin la incorporació a la societat catalana de les persones nouvingudes, així com el coneixement de la societat acollidora.

 

El curs s’ha impartit en col·laboració amb l’Associació Noves Vies i s’ha portat a terme a la Biblioteca El Castell de Vacarisses, on hi han participat 12 persones. La formació, de 15 hores de durada, correspon al mòdul formatiu C i dóna accés al certificat de primera acollida.

 

Una de les activitats realitzades dins d’aquesta formació ha estat una visita guiada a El Castell de Vacarisses, La Fàbrica, l’església de Sant Pere i el Museu-Arxiu de Vacarisses, amb la finalitat de conèixer el municipi acollidor i el seu patrimoni. Aquestes activitats han comptat amb la col·laboració de la Biblioteca El Castell i l’Associació Museu-Arxiu. Al curs, també ha participat teixit associatiu del municipi, com la Colla de Geganters, l’Esbart dansaire, l’Associació per la cultura i el lleure i la Regidoria de Cultura, Festes i Patrimoni de l’Ajuntament de Vacarisses.

 

Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal el poden sol·licitar les persones estrangeres empadronades als municipis de menys de vint-mil habitants de la comarca. Es dirigeix a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades, a qui s’ofereix informació útil per facilitar l’arribada al nou lloc de residència. El CCVOC es recolza en el Decret de serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, aprovat per la Generalitat de Catalunya el 18 de novembre de 2014. L’objectiu és fer l’estada més fàcil a les persones nouvingudes, des del convenciment que la diversitat és un valor afegit per a la comarca. • Assistents al curs de Vacarisses durant una de les visites realitzades. Font: CCVOC

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats