Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

25 anys del Cor de Vacarisses

5 d'abril de 2018


És ben conegut per tothom que la música es un llenguatge universal, que no coneix fronteres, uneix i inspira. No en va, el gran pintor Delacroix ja deia que la música era la voluptuositat de la imaginació.

 

Aquest mes d’abril celebrem els 25 anys del Cor de Vacarisses. El cor neix l’any 1993 amb ganes de voler recuperar una tradició que s’havia perdut. L’origen el podem situar en unes trobades a Grèixer que feien els cantaires de la parròquia, que sempre acabaven la festa amb cançons populars i que, de mica en mica, es va anar institucionalitzant, la coral de “la mongeta podrida” li deien aleshores. D’aquell grup pioner, a hores d’ara i 25 anys després, encara hi ha 4 cantaires: la Conxita Font, la María Badia, la Pepita Rius i en Pere Roumens.

 

El cor va començar com a coral de la parròquia (per allò que deia Sant Agustí de que qui canta resa dues vegades), però va decidir ampliar els seus horitzons i obrir-se a altres àmbits. Va ser la Josefina Alavedra qui va aglutinar el grup, va buscar un director, en Marc Marcet, i es van constituir com a Cor de Vacarisses.

 

El nombre de cantaires ha variat al llarg dels anys: ha tingut moments d’esplendor, amb 40 cantaires, i moments més crítics, amb pràcticament una dotzena. En l’actualitat, l’integrem 23 cantaires, amb edats compreses entre els 15 i els 82 anys.

 

Habitualment, actua a Vacarisses: Concert de Nadal, Missa de Festa Major, Trobada de corals (anomenada Xococoncert per la xocolatada que es fa després). Però també ha realitzat diferents actuacions per les comarques del Bages, el Solsonès, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Barcelonès, els dos Vallesos; però també ha sortit mes enllà de Catalunya, deixant la seva empremta a Begoña i Portugalete (País Basc), a Ciutadella (Menorca) i a Campo de Criptana (La Mancha).

 

El repertori és molt variat; va des de la cançó tradicional i popular catalana o d’arreu del món, fins a obres d’especial rellevància, com Oratori de Nadal de C. Saint-Saens, Glòria d’A. Vivaldi, Missa brevis en Do M de Ch. Gounod i Spatzenmesse de W. A. Mozart, passant per produccions originals, com Jazz Nadal. Recentment, ha estrenat una Missa Polifònica per la Festa Major, composta per un exmembre del cor, en Francesc Torras.

 

En l’actualitat, el seu director es l’Andreu Brunat i la seva presidenta, la Isabel Trias. Per a aquest 25è aniversari, tenen previst fer tres concerts de la Missa d’en Francesc Torras, conjuntament amb músics de l’Escola Municipal de Música de Vacarisses: un a les esglésies romàniques de Terrassa, l’altre a l’església de Vacarisses i un tercer a Viladecavalls. I, per posar la cirereta, volem intentar fer una sortida internacional, si pot ser a Viena. Seria una molt bona celebració per a les noces de plata de la coral.

 

I és que, com deia Nietzsche, la vida sense música seria un error.


Relació directori

Associació Cor de Vacarisses

 • Adreça C/ del Bruc, 3
 • Telèfon 637 777 458
 • Email stefania.zanier@gmail.com
 • Descripció Promocionar la cultura musical, essent les seves funcions principals promoure i donar a conèixer qualsevol tipus d’activitat musical. Donar a conèixer els valors propis de la nostra cultura i de la nostra llengua a altres cultures, des d'una relació d’igualtat i atenció a la diversitat.


 • Cantada del Cor de Vacarisses, a la Plaça Major. Foto: Quico Ortega.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats