Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a Ciclo Vacarisses

22 de març de 2018


“Tenim un entorn immillorable per practicar esport”

Ciclo Vacarisses és una entitat vacarissana creada fa quatre anys amb l’objectiu de promoure activitats relacionades amb la bicicleta. Enguany, a banda d’organitzar l’habitual cursa infantil de BTT, portaran l’Open Barcelona per a ciclistes adults i també la Festa de la Bicicleta per recaptar fons per a un futur equipament municipal. Ens ho explica el president de l’associació, Àlex Cirera.

 

Després de quatre anys organitzant una cursa infantil de BTT, portareu a Vacarisses l’Open Barcelona d’aquest esport.

Ara fem un salt qualitatiu i organitzem una cursa per a adults, tot i que també hi competiran nens, a la Kids Cup, una versió més reduïda a l’inici de la jornada. A partir de les 10 h, ja competirà la resta de categories, des de Cadet fins a Màster 60, dividides per sexes.

 

El fet d’acollir esdeveniments esportius d’aquest tipus, com creieu que pot beneficiar el municipi?

Després de quatre anys d’organització amb bons resultats, hem situat Vacarisses en el mapa ciclista de BTT, almenys infantil. Des de l’associació, creiem que tenim un entorn immillorable per practicar esport i l’únic que s’ha de fer és, des de l’Ajuntament, incentivar-ho i nosaltres explotar-ho al màxim amb el nostre esforç.

 

El dia anterior a l’Open, el dissabte 21 d’abril, organitzareu una cursa infantil popular.

Serà la Festa de la Bicicleta o Primabike, un reconeixement a la gent del poble, sobretot, a la canalla que vol començar a practicar aquest esport. Aquesta cursa serà més popular i fàcil, i menys tècnica. Creiem que cal organitzar aquest tipus d’esdeveniments per animar aquests nens a fer el salt, federar-se i participar en curses de la Federació Catalana de Ciclisme.

 

Un dels objectius de la cursa és fomentar el ciclisme. Per què recomaneu aquest esport entre els nens i les nenes?

Fomenta la salut, l’esforç, la participació en equip (s’acostuma a practicar amb més gent) i poder conèixer el territori.

 

L’altra finalitat d’aquest esdeveniment popular és recaptar diners per a la construcció d’un pumptrack, a Torreblanca II. Per qui no ho sàpiga, quin tipus d’equipament és i per què creieu que fa falta tenir-lo a Vacarisses?

Un pumptrack és un circuit tancat amb salts, peralts, relleus, etc. La nostra idea és fer-lo doble perquè pugui acollir diferents nens alhora i albergar competicions puntuals. Al municipi, no hi ha cap instal·lació que aculli ciclistes en un circuit permanent. Creiem que serà beneficiós tant per als infants com per al jovent i, per tant, serà una contribució social. Quan Ciclo Vacarisses va presentar el projecte, l’Ajuntament va acceptar-lo de seguida, però requereix finançament. De moment, firmarem un conveni per ser usufructuaris d’uns terrenys municipals durant uns anys. A banda, fent activitats com la Primabike, intentarem recaptar diners per pagar excavadores, tècnics, etc. La previsió és tenir-ho enllestit a l’estiu, tot i que el projecte continuarà amb successives etapes per ampliar l’equipament. Evidentment, aquests passos els donarem si hi ha una bona rebuda.

 

Qüestionari vacarissenc

Un lloc de Vacarisses: La Torrota

Un record vacarissà: La Baixada de la Vaca

Una activitat vacarissana: Les curses de BTT

Una millora per al municipi: Piscina municipal coberta

Un llibre: La tierra de las segundas oportunidades, de Tim Lewis

Una pel·lícula: Rush

Un personatge de ficció: Frankenstein

Un personatge real: Carles Puigdemont

Un plat: Risotto de ceps • Cursa infantil de BTT.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats