Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Alumnes de l’escola Font de l’Orpina creen dues cooperatives

20 de març de 2018


Es tracta d’un nou projecte que pretén ensenyar als infants els valors d’aquest model econòmic

 

L’alumnat de 5è de l’escola Font de l’Orpina ha iniciat un nou projecte educatiu, basat en la creació d’una cooperativa. Cada classe ha muntat la seva, Els Herois i Cooperativa Vacarissencs, cadascuna amb els seus propis estatuts. Fins i tot, disposen d’un NIF, concedit per l’Ajuntament de Vacarisses i que els permetrà vendre els productes que elaborin a la propera edició de la Fira de la Vaca.

 

Una de les primeres fases del projecte ha consistit en repartir-se els càrrecs, a través d’un sistema de votacions. Cada nen i nena, en funció de les seves capacitats, va presentar una candidatura, defensada i valorada en grup.

 

Per exemple, la Susanna va optar pel departament de Fotografia perquè li agrada molt el món de la imatge, mentre que la Sheila és publicista creativa perquè li agrada dibuixar i té imaginació. També hi ha secretaris i secretàries, que, tal i com explica l’Abel, prenen acta de les reunions i determinen l’ordre del dia de les sessions següents. L’Ot, en canvi, és mediador: «No sempre s’ha de fer el que tu vulguis, sinó allò que necessita el grup». I la Sara, relacions públiques: «Si necessitem imprimir o fer fotocòpies, ho negociem amb la Secretaria de l’escola per veure què podem oferir a canvi».

 

Ara, el següent pas és votar els diferents prototips de productes que han presentat els mateixos infants i que compleixen les condicions necessàries per poder ser venuts a la Fira de la Vaca, d’artesania i temàtica medieval. També se’n valoraran aspectes com l’estètica, la idea, etc. Un cop seleccionats els guanyadors, es realitzarà un estudi de mercat entre la resta d’alumnes de l’escola, les famílies i l’equip docent per conèixer la seva opinió i analitzar si els productes poden tenir sortida i quin és el preu més adient.

 

Una part dels beneficis que extreguin de la venda dels productes (el 10% en un cas i el 30% en l’altre) es donaran a una entitat sense ànim de lucre, que, com la resta, decidiran en grup.

 

La valoració de l’alumnat

Els nens i nenes que estan participant en aquest projecte estan molt il·lusionats amb el fet de poder-lo dur a la pràctica. La majoria coincideix a remarcar haver aprés la importància de treballar en equip, compartir idees amb la resta i saber què els agrada fer als seus companys i companyes. En aquest sentit, la Carla, que fa de moderadora a la cooperativa Els Herois, destaca què aporta el treball en equip: «Una altra persona pot saber fer coses diferents de tu». En definitiva, s’ha acomplert un dels objectius del projecte, conèixer els valors del treball cooperatiu, tal i com descriu en Martí: «Una cooperativa és un tipus d’empresa on tothom és igual i té el mateix dret de participar-hi».

 

Contacta amb les cooperatives de l’escola Font de l’Orpina: coopvacarissencs@gmail.com | elsherois@gmail.com 


Relació directori

Escola d'Educació Infantil i Primària Font de l'Orpina

 • Telèfon 93 828 17 42


 • Les regidores d’Educació i Promoció Econòmica, lliurant els NIF a les cooperatives.
 • Les regidores d’Educació i Promoció Econòmica, lliurant els NIF a les cooperatives.
 • Les regidores d’Educació i Promoció Econòmica, lliurant els NIF a les cooperatives.
 • Les regidores d’Educació i Promoció Econòmica, lliurant els NIF a les cooperatives.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats