Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Pla de Dinamització Comercial

21 de febrer de 2018


Els comerços i empreses de Vacarisses, així com el conjunt de la ciutadania, podran participar en un procés per impulsar l’activitat econòmica al municipi

 

L’Ajuntament de Vacarisses durà a terme un procés participatiu per dinamitzar l’activitat comercial del municipi i impulsar la renovació de l’associació de comerciants. A través del Pla de Dinamització Comercial, es pretén localitzar els potencials del comerç local per fomentar-los i dinamitzar l’activitat econòmica dels mateixos establiments i del conjunt de la ciutadania. I és que l’activitat comercial és un dels eixos fonamentals per a la vitalitat i la qualitat de vida de les persones i els nuclis urbans.

 

Aquest projecte neix de l’interès creixent d’un grup de comerciants de Vacarisses per dinamitzar el teixit comercial del municipi, a partir de noves fórmules d’èxit que perdurin en el temps i involucrin el conjunt del sector. L’Ajuntament de Vacarisses continuarà treballant per implicar-hi tots els comerciants, oferint-los suport en les decisions i tràmits. El pla també comptarà amb l’ajut de la Diputació de Barcelona, mitjançant la participació d’una empresa especialitzada en l’assessorament i acompanyament en els processos de dinamització comercial dels municipis.

 

La metodologia que s’utilitzarà tindrà un caràcter eminentment participatiu. La primera fase consistirà en unes enquestes que es lliuraran a tots els comerciants per saber com veuen la situació actual del comerç, les seves perspectives i les actuacions que es necessiten portar a terme. També se’ls preguntarà sobre la percepció que creuen que en té la seva clientela. De la mateixa manera, es posarà una enquesta a disposició de la ciutadania perquè opini sobre el sector. Tot plegat donarà lloc a una primera diagnosi, que permetrà enfocar més correctament les dinàmiques de la segona fase del projecte.

 

La segona fase de la participació se centrarà en una o dues sessions de treball amb els actuals membres de l’associació de comerciants, per tal de copsar la situació actual de l’entitat, així com les problemàtiques i circumstàncies que envolten l’activitat, i les perspectives dels comerciants que en formen part de cara a futures actuacions. Les idees que en surtin s’exposaran en sessions posteriors, on s’aniran desenvolupant línies de debat per millorar i potenciar les qüestions més rellevants per aconseguir una dinamització de comerç potent i permanent. A més, es posarà una especial atenció al paper que l’associació de comerciants ha de desenvolupar i com ha de fer-ho.

 

Creació de la Taula del Comerç

El resultat final serà un pla de treball, que desembocarà en la creació de la Taula del Comerç, on es treballarà conjuntament amb l’Ajuntament de Vacarisses per consensuar mesures i actuacions per dur a terme. Amb el pla de treball com a guia, es formarà un Grup Motor, que s’encarregarà de dinamitzar i fer un seguiment de tot allò relacionat amb l’impuls de l’activitat comercial a Vacarisses. • Campanya de difusió del comerç local

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats