Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Millora dels Serveis Socials de la comarca

8 de febrer de 2018


El pla de treball per a 2018 de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Vallès Occidental incorpora un seguit de millores qualitatives, com nous programes i la incorporació de més personal

 

El plenari de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) del Vallès Occidental ha marcat el full de ruta per a aquest 2018. Un dels punts que inclou és actualitzar el marc de relació entre el Consell Comarcal i els ajuntaments de l’Àrea Bàsica per adequar-lo a les necessitats actuals de serveis i poder incorporar nous programes que no estan contemplats en el conveni actual.

 

D’altra banda, amb la incorporació de 2 treballadors/es socials, es reforçarà la tramitació dels anomenats PIAS (Programa individual d'atenció), que realitzen els serveis socials bàsics i que determina les modalitats d'intervenció més adients a les necessitats de les persones en situació de dependència. Al Vallès Occidental, la tramitació d’aquests programes d’individuals ha anat incrementant-se des de 2015, arribant als 1.104 expedients el 2017. Això vol dir que s’ha treballat directament amb aquestes més de mil persones per determinar el seu grau de dependència i poder establir els ajuts a rebre.

 

A més, s’hi incorporaran 6 auxiliars administratius/ves, que permetran millorar la qualitat del servei que es presta als municipis de menys de 20.000 habitants, com Vacarisses. Aquestes noves incorporacions treballaran de forma itinerant als diferents municipis. La seva incorporació permetrà una unificació de tasques en el registre a les bases de dades de serveis socials, suport a la gestió de serveis com la pobresa energètica, la gestió dels bancs d’aliments, la tramitació de beques de menjador o el suport a l’escolarització, entre d’altres. • L’alcalde de Vacarisses i la regidora d’Acció Social, amb la resta d’assistents al plenari de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats