Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Punt d'Orientació Jurídica Municipal

7 de febrer de 2018


Aquest servei gratuït es presta al mateix Ajuntament de Vacarisses, a través de la Diputació de Barcelona

 

Els punts d'orientació jurídica municipal són un recurs que proporciona a les persones usuàries un primer consell orientador, no directiu i gratuït, relatiu a aspectes jurídics que puguin derivar-se de l'actual situació de crisi, així com informar de la possibilitat de recórrer als serveis de mediació o altres sistemes alternatius de resolució de conflictes per tal d'evitar el conflicte processal o analitzar la viabilitat de la pretensió. El servei es presta al mateix Ajuntament, a través de la Diputació de Barcelona i en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i el Col·legi d’Advocats de Terrassa.

 

L’equip de Serveis Socials fa una primera orientació sobre la problemàtica plantejada i, si es donen les condicions legals necessàries, procedeix a iniciar la tramitació de l'expedient per al reconeixement de la justícia gratuïta per part d’un advocat adscrit al col·legi d'advocats.

 

Els temes concrets a què es dóna resposta prioritàriament des d'aquests serveis són els que tenen a veure amb els drets i deures derivats del compliment de les obligacions contractuals, subministraments a l'habitatge, relacions arrendatícies i les derivades de la compra o l'atorgament d'hipoteques d'habitatges, així com del dret de família. Se n'exceptuen les matèries vinculades al dret del treball, seguretat social i estrangeria, atès que aquests camps tenen més delimitats els seus circuits. • Punt d'Orientació Jurídica Municipal

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats