Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Les joguines són sexistes?

19 de desembre de 2017


Una xerrada a la Biblioteca El Castell analitza els aprenentatges i rols que potencien les joguines

 

Hi ha joguines per a nenes? I joguines per a nens? O totes les joguines són per a tothom? Els infants escullen lliurement els seus jocs i les seves joguines? I les famílies?

 

Sobre aquestes i altres preguntes, va tractar la xerrada que va tenir lloc ahir a la Biblioteca El Castell, coincidint amb la proximitat de les festes nadalenques. Concretament, vam parlar sobre els aprenentatges que potencien les joguines, vam compartir les pors i prejudicis sexistes que sovint tenyeixen la mirada adulta respecte als infants i els seus jocs, vam analitzar com la publicitat influeix en els desitjos i preferències dels infants i les famílies, i, finalment, vam reflexionar sobre com podem acompanyar els infants perquè siguin més lliures.

 

I és que les joguines i els jocs afavoreixen diversos aprenentatges fonamentals per al desenvolupament dels infants. Les persones aprenem jugant i aquests aprenentatges dependran de les possibilitats de joc que tinguem a l’abast. De fet, al nostre entorn, sovint els tipus de joc corresponen als rols socialment imperants de masculinitat i feminitat, potenciant uns aprenentatges i negant uns altres segons l’infant.

 

L'objectiu d'aquest taller era descobrir si els infants tenen accés a tots els aprenentatges que jocs i joguines ofereixen i si les seves decisions a l’hora d’escollir-los són lliures o estan condicionades per la societat en què viuen. Tot plegat per obrir la porta a atendre la diversitat d'infants que existeix i descobrir la importància d'oferir totes les possibilitats de joc. • Xerrada sobre joguines sexistes a la Biblioteca El Castell.
 • Xerrada sobre joguines sexistes a la Biblioteca El Castell.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats