Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Bona acollida d’Els Sons del Vent

13 de desembre de 2017


Durant el primer trimestre del curs escolar, els infants de tercer han pogut experimentar amb diferents instruments de vent per conèixer les seves capacitats i motivacions a l’hora d’escollir-ne un

 

Amb el començament del nou curs, les escoles públiques de primària de Vacarisses, Font de l’Orpina i Pau Casals, van endegar el projecte Els Sons del Vent per ensenyar instruments d’aquesta família a l’alumnat d’ambdós centres. La iniciativa està pensada per als grups de tercer i quart, tot i que enguany s’ha iniciat sols amb els més petits, que continuaran el curs vinent.

 

Els dilluns al matí, tres professors de l’Escola Municipal de Música de Vacarisses (EMMV) imparteixen 1 hora de classe a cada grup, repartint l’alumnat en 3 famílies d’instruments: flauta travessera, clarinet i vent-metall (trompeta i bombardí). Durant les primeres 9 sessions, els nens i nenes de tercer han experimentat amb tots els instruments oferts, en blocs de 3 sessions per instrument. L’acollida ha estat molt positiva tant per part del mateix alumnat, que ha mostrat una gran motivació pel projecte, com les famílies i les escoles implicades.

 

Aquest primer trimestre de tastet instrumental ajudarà el professorat a assignar cada alumne a un instrument, segons les capacitats i motivacions que hagi mostrat.  I des d’ara fins a la fi del curs escolar, es consolidaran les formacions.

 

Així, al llarg del primer any de curs, les nenes i nens de tercer coneixeran les diferents parts dels instruments, el material amb què estan fets i com es produeix el so, mitjançant diversos recursos, com contes, dibuixos, material audiovisual i noves tecnologies. Perquè entrin en contacte amb cada instrument, s’utilitzen diferents efectes, ritmes i imitacions, afavorint l’hàbit de col·laborar i escoltar.

 

Els Sons del Vent pretén, a través de la música, enriquir la sensibilitat i les emocions de l’alumnat, a més d’ajudar a educar l’autodisciplina, el treball en equip, la discriminació auditiva i l’exactitud, entre altres valors. A més, la pràctica instrumental que proposa aquest projecte vol reforçar la destresa en la lectura, l’ordre i la precisió, d’una forma lúdica i divertida, tot aportant experiències noves als nens i nenes.


Relació directori

Escola Municipal de Música • Els Sons del Vent
 • Els Sons del Vent
 • Els Sons del Vent
 • Els Sons del Vent
 • Els Sons del Vent

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats