Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

El ple de Vacarisses aprova un conjunt de millores per al municipi

1 de desembre de 2017


El suport a l’asfaltat de carrers del Ventaiol i la reforma del camp de futbol amb gesta artificial, entre altres, va ser unànime, excepte els vots contraris d’UIPV

 

El ple ordinari de novembre de l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar modificacions de crèdit perquè el romanent líquid de tresoreria financi un seguit de millores al municipi. D’una banda, s’invertirà en la reposició de l’asfaltat del C/ Llobregat, la via principal de la urbanització del Ventaiol, així com en l’arranjament i manteniment d’altres camins i carrers del terme municipal. En l’àmbit esportiu, se’n beneficiaran les pistes poliesportives de Can Serra i el nucli, que es formigonaran. La resta del romanent aprovat ahir s’utilitzarà en millorar la xarxa de distribució d’aigua, mantenir les parcel·les municipals i el mobiliari dels parcs i jardins públics, adquirir un generador per a l’edifici de l’Ajuntament per a situacions d’emergència i en un projecte per mostrar l’evolució històrica de Vacarisses des del punt de vista de les dones. Tot plegat suposa una despesa de 115.435 euros.

 

D’altra banda, es demanarà un préstec de 300.000 euros per a la rehabilitació i reforma amb gespa artificial del camp de futbol, una reivindicació històrica de la població vacarissana. L’alcalde del municipi, Antoni Masana, va explicar que l’endeutament actual de l’Ajuntament és del 21,6%, xifra que, després del crèdit per al camp de futbol, augmentaria fins al 24%, Aquest percentatge continuaria sent inferior a l’existent al 2015, quan va començar aquesta legislatura. A més, Masana va afirmar que es preveuen més ingressos que permetrien saldar el préstec de cop i sense comprometre’n altres de previstos, com per a les obres d’urbanització de La Creu i la reparcel·lació econòmica del Ventaiol. Paral·lelament, es farà un requeriment al Grup Hera (empresa que gestiona l’abocador de Coll Cardús) per incomplir el conveni signat al 2015, en què es comprometia a construir el camp de futbol un any més tard, a canvi que l’Ajuntament li perdonés un deute pendent. “Ara diuen que no disposen de recursos ni mitjans. Arribarem fins on calgui, fins i tot, als jutjats”, va assegurar ahir l’alcalde vacarissà. La previsió és que el camp de futbol de gespa estigui llest l’estiu de 2018.

 

El conjunt de millores proposades per l’Alcaldia van rebre el suport de totes les formacions, excepte d’UIPV, que va votar-hi en contra. El tema que va centrar el debat va ser el camp de futbol. Salvador Boada va recordar que, des de la presentació dels pressupostos, ja havien avisat que l’Ajuntament disposaria de més ingressos. A més, “no coneixem cap dels projectes per al camp de futbol i és la primera vegada que es demana un crèdit per a unes obres que no són d’urbanització”, va criticar el regidor independent. Tot i el vot a favor, el regidor de VpV Pedro Serna va puntualitzar: “No creiem que la millor forma sigui demanar un crèdit perquè, així, el camp de futbol faria anys que estaria fet”. No obstant això, “acceptem el compromís de fer-lo”, va concloure el regidor a l’oposició. Per la seva banda, les regidores socialistes van aplaudir tant les millores proposades com el projecte del camp de futbol. “Crec que és hora que exigim al Grup Hera els diners que ens deuen, que no són pocs”, va afegir la regidora del PSC Laura Sánchez.

 

Elecció de Jutge de Pau

El proper 5 de febrer, finalitza el termini de quatre anys per al qual va ser nomenat l’actual Jutge de Pau de Vacarisses, Joan Carles Cirera. A la convocatòria per escollir-ne un de nou, s’han presentat set sol·licituds, dos de les quals procedents de Terrassa, que s’han descartat perquè es prioritza que la persona elegida estigui vinculada a Vacarisses. Un cop estudiats els currículums i realitzades les entrevistes pertinents, la proposta de l’Alcaldia va ser l’actual Jutge de Pau, per «reunir els requisits exigits, tenir experiència en el càrrec, haver-lo exercit satisfactòriament i tenir arrelament al municipi i, per tant, ser coneixedor del medi social». La votació a favor va ser unànime.

 

Redistribució de regidories

Arran la sortida de les dues regidores socialistes del govern, hi ha hagut un seguit de canvis en les regidories de l’Ajuntament de Vacarisses, de què es va donar compte al ple d’ahir. A banda de les que ja gestionaven, l’alcalde del municipi, Antoni Masana, ha assumit la Regidoria d’Hisenda; la primera tinent d’alcalde, Olga Serra, Sanitat i Consum; el regidor d’ERC Albert Salamé, Serveis Municipals, i la regidora de Movem, Clara Fuster, Mobilitat Territorial. Aquests canvis s’han aprofitat també per fer una redistribució interna, de manera que la Regidoria de Gent Gran, fins ara gestionada pel regidor republicà Pere Casas, ha passat a Olga Serra. D’altra banda, s’ha modificat la nomenclatura de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, afegint-hi el terme LGTBI, atès que l’Ajuntament de Vacarisses està adherit a la Xarxa de Municipis LGTB.

 

Lectura de manifestos

El ple de novembre va finalitzar amb la lectura dels manifestos pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i pel Dia internacional de la discapacitat, que serà el proper 3 de desembre. • Ple de novembre.
 • Ple de novembre.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats