Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a Cesc Castellet

18 d'octubre de 2017


«Volem apropar el màxim de propostes culturals a la població»

 

El restaurador Cesc Castellet és conegut a Vacarisses i Terrassa per la seva vinculació amb les entitats i per haver estat al capdavant del mític Cafè Teatre durant 22 anys, juntament amb la seva parella, la Laura. Al nostre municipi, ha portat el bar de la piscina municipal i està a punt d’engegar un nou projecte. Coneguem-lo millor.

 

El Cafè Teatre de Terrassa ha esdevingut un símbol de la cultura i la gastronomia egarenques. Què li han aportat les més de dues dècades d’existència?

No hi ha experiència més enriquidora, en el sentit d’estar en contacte permanent amb la gent. A més, aquesta feina ens apassiona i ens formem contínuament, no ens perdem una fira, busquem productes nous, intentem documentar cuina antiga...

 

Per què han decidit tancar l’espai?

Ja teníem plantejat fer un canvi perquè, a certa edat, canalitzes les energies d’una altra manera. El Cafè Teatre és un espai amb molta vida i un negoci que funciona, al centre de Terrassa. Però teníem la sensació que nosaltres ja no podíem aportar res al negoci i aquest ens aportava el just per anar vivint. Així, vam decidir que havíem acabat una etapa i posicionar-nos per la piscina municipal i el Casal de Cultura ens ha portat a fer el canvi abans d’hora. Però encantats i molt contents d’haver estat tots aquests anys al Cafè Teatre.

 

Tal com esmenta, aquest estiu, han portat el bar de la piscina municipal de Vacarisses, on s’han programat diferents concerts. Creu que hi mancava una proposta musical d’aquest tipus?

Per la resposta de la gent, diria que sí. Fins i tot, aquest primer any, ens hem vist desbordats, cosa que s’agraeix, perquè ha vingut molta gent. Crec que hem aportat una nota de qualitat amb la música i hem posat sobre la taula totes les cartes professionals que tenim. Penso que ha funcionat bastant bé. Som molt autoexigents amb aquesta feina i, els primers anys, volem aprendre com funciona perquè cal conèixer el públic nou i les tendències, ja que cada espai té els seus requeriments. Així, hem après què necessita la gent d’aquí i és el que anirem aportant, amb el màxim segell de qualitat que puguem donar i sempre acompanyats de la cultura i l’art, la nostra marca i hobby traspassat a la feina.

 

Precisament, està a punt d’engegar un nou projecte al bar del Casal de Cultura de Vacarisses. Quins objectius inicials s’han marcat i quines expectatives tenen?

Intentarem que sigui allò que el seu propi nom indica, a banda del nostre mitjà de vida. Per tant, compaginarem el servei de bar amb la programació cultural. Des d’exposicions de fotografia, pintura i escultura, o qualsevol sensibilitat artística, prioritzant els autors de Vacarisses i de la comarca; fins a música, ja que ens agrada molt la complicitat entre els artistes i la gastronomia perquè el públic gaudeixi de la sensació de menjar al vespre amb música en directe. També tenim un teatre per gestionar i, per tant, intentarem organitzar activitats escenogràfiques, com una mostra de teatre amateur, concerts, etc. per traure el màxim profit d’un espai renovat, que ha quedat fantàstic i que invito tothom a visitar. En definitiva, farem un esforç per apropar el màxim de propostes culturals a la població perquè s’acostumi a conviure amb aquestes arts.

 

I des del punt de vista gastronòmic?

Tenim previst crear una entitat gastronòmica perquè gaudim d’un espai privilegiat, quant a productes i productors, que cal promocionar. Cal que s’entengui que Vacarisses té gastronomia pròpia i donar peu a aquesta microeconomia, que suposa ajudar-nos entre tots, tenint als bars i a casa productes d’aquí.

 

Segons aquesta idea, com creu que els productes i la gastronomia de proximitat poden ajudar a dinamitzar tant Vacarisses com la comarca?

És vital. A més, la crisi ha fet canviar els hàbits de consum, les polítiques proteccionistes no es poden aplicar i tots els centres de les ciutats són exactament iguals, amb un petit comerç que es trasllada o desapareix. Llavors, sols resten pobles com Vacarisses, on pots gaudir d’un comerç de proximitat, que necessita especialitzar-se i unir-se per tirar endavant. La gent ha d’entendre que, encara que sigui més car comprar en una botiga d’aquí, en realitat és més econòmic.

 

Qüestionari vacarissà

Un lloc de Vacarisses: La Torrota

Un record vacarissà: La infància

Una activitat vacarissana: Els gegants

Una millora per al municipi: La unió comercial

Un llibre: Els pilars de la Terra, de Ken Follett

Una pel·lícula: El resplandor

Un personatge de ficció: Spiderman

Un personatge real: Bob Dylan

Un plat: Patates fregides i ous ferrats


Relació directori

Casal de Cultura

  • Adreça c/ dels Oms, 1
  • Horari En funció de les activitats.
  • Email eqcultura@vacarisses.cat
  • Telèfon 93 835 90 02 Ext. 240
  • Fax 93 835 94 07


  • Cesc Castellet

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2017 Tots els drets reservats