Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Nou sistema de recollida de residus al novembre

6 d'octubre de 2017


Durant 14 dies seguits, s’organitzaran diverses sessions per continuar informant la població sobre el Porta a Porta i lliurar el material necessari per poder dur-lo a terme correctament


Des del mes de novembre vinent, Vacarisses tindrà un nou sistema de recollida de residus: Porta a Porta (PaP). Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els objectius concrets de recollida selectiva de cadascuna de les fraccions (matèria orgànica, vidre, paper i cartró, envasos, etc.) i també globalment s’assoleixen i se superen amb la recollida selectiva PaP. I és que els municipis amb aquest sistema arriben majoritàriament a unes taxes de recollida selectiva global entre el 60 i el 85% sobre els residus generats, tenint en compte que prèviament partien d’indicadors inferiors, fins i tot, del 10% de recollida selectiva. A més, aquests resultats de canvi s’assoleixen en poques setmanes. Així, aquest salt quantitatiu, però també qualitatiu, es demostra possible, immediat i, sobretot, sostingut en el temps.


Després de més de vuit anys, els resultats de les primeres experiències es mostren altament regulars, la qual cosa confirma una clara consolidació d’hàbits de la població i que es tracta, cada cop més, d’un sistema robust i madur, però adaptable i flexible a les necessitats de cada realitat i territori. La matèria orgànica recollida supera els 250 grams per habitant i dia, i arriba a nivells de qualitat del 99%.


La recollida selectiva PaP no ha de ser necessàriament més cara que qualsevol altre sistema. Diversos factors expliquen aquest balanç econòmic favorable: la reducció de la freqüència de recollida de la fracció resta, la redistribució de recursos per tal d’augmentar la captació de matèria orgànica, l’ús de vehicles no compactadors, la desaparició de les despeses de manteniment, neteja i reposició dels contenidors de carrer i la tendència a l’augment dels costos dels tractaments finalistes i, en paral·lel, a l’augment dels ingressos per reciclatge.


Sessions informatives
Davant la imminència de la implantació del Porta a Porta, al llarg de 14 dies seguits, s’organitzaran diverses sessions informatives, tant al matí com a la tarda, inclosos els dies festius. A banda d’informar sobre el nou sistema de recollida de residus, es lliurarà el material necessari, com calendaris, cubells, bosses, cintes per a bolquers i compreses, etc. Totes les persones propietàries d’un habitatge a Vacarisses rebran una carta personalitzada per convocar-les a aquestes sessions.


Targeta de serveis municipals
A més, s’anima la ciutadania a sol·licitar la targe-ta de serveis municipals, necessària per accedir a les àrees d’emergència (zones habilitades amb contenidors) i a la deixalleria municipal. Aquesta targeta està disponible a les oficines de l’Ajuntament de Vacarisses. • Recollida de residus Porta a Porta.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats