Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Millores per fomentar l’estalvi energètic

5 d'octubre de 2017


El ple de Vacarisses va aprovar un seguit d’actuacions al municipi, que es finançaran amb subvencions i el romanent líquid de tresoreria

 

La sessió ordinària de setembre del ple de Vacarisses havia de celebrar-se dijous passat, però, tal com van fer altres ajuntaments, es va decidir ajornar-la per l’estat d’excepcionalitat en què es trobava el país. Un dels punts de l’ordre del dia d’ahir va ser el finançament, amb romanent líquid de tresoreria, d’un seguit de projectes amb l’objectiu prioritari d’aconseguir el màxim estalvi energètic.

 

D’una banda, es realitzaran millores en la xarxa d’aigua i s’invertirà en nous equipaments, i es millorarà l’aïllament d’alguns edificis municipals, instal·lant proteccions solars i mosquiteres per potenciar la ventilació i la refrigeració naturals. Per fomentar l’ús d’energia renovable, s’instal·laran sistemes de plaques fotovoltaiques per autoconsums a les cobertes del poliesportiu municipal, la deixalleria i les escoles bressol. D’altra banda, el sistema actual d’enllumenat públic se substituirà per tecnologia LED, comportant una reducció del consum entre un 60 i un 70%. Aquesta actuació es farà a l’interior d’edificis municipals, així com a les urbanitzacions d’El Ventaiol, Can Serra Estació, El Fresno, La Farinera i Ca l’Oliva. A més a més, davant l’edifici de l’Ajuntament i a la zona de les escoles de Can Serra, s’instal·laran punts de recàrrega de vehicles elèctrics, per fomentar aquest tipus de transport no contaminant.

 

El conjunt de projectes que es va proposar ahir també inclou el trasllat del bar del camp de futbol i la instal·lació d’un sistema de detecció d’incendis forestals, tenint en compte el paratge en què es troba Vacarisses. Es tracta d’un mètode pioner, que consisteix en càmeres tèrmiques, que alerten la Policia Local en cas de detectar un incendi. Tenen un abast de 8 km i s’està estudiant la millor ubicació de les càmeres segons aquest condicionant i per evitar zones d’ombra.

 

El cost total d’aquestes millores és de 368.119 euros, import que també inclou l’amortització anticipada de 67.274 euros, destinats a reduir l’endeutament de l’Ajuntament. Després d’aquestes despeses, restarà disponible un romanent de 115.435 euros. Tanmateix, es preveu que la majoria d’aquestes actuacions estiguin subvencionades, a banda del retorn econòmic que suposarà l’estalvi energètic que es pretén aconseguir. La proposta va rebre el suport de tots els grups municipals, excepte el d’UIPV, que es va abstenir.

 

Condemna de la violència de l’1-O

Al ple d’ahir, es van entrar d’urgència dues mocions per condemnar la violència viscuda durant la jornada electoral del passat 1 d’octubre. D’una banda, un text presentat conjuntament per tot el consistori per «donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues policials», «exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policía i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum», «demanar la dimissió del delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, i declarar-lo persona non grata al nostre municipi», «reconèixer l’actitud, la valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i «demanar la mediació i el suport de les institucions europees i la comunitat internacional». Per la seva banda, UIPV va presentar una altra moció en aquest sentit, que coincidia en diferents punts amb l’anterior. En aquest cas, però, no només es demanava reprovar el govern del PP i les forces de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, sinó també el PSOE i Ciutadans. Tots els grups van votar a favor d’aquesta segona moció, excepte el PSC, que va abstenir-se. La regidora socialista Laura Sánchez va reconèixer que les declaracions del líder del PSOE, Pedro Sánchez, havien estat «desafortunades» i va expressar el seu parer: «Cap persona que tingui ànima pot quedar indiferent a una actuació molt lamentable». «Estem profundament preocupats per la situació del país; no podem dividir la societat», va afegir.

 

Rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

Tots els grups municipals també es van posar d’acord per presentar una moció de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils. Així, es va «condemnar aquest atac i qualsevol tipus de violència que propagui l’odi i la barbàrie arreu del món i a casa nostra, es va «donar el condol i el suport total a les víctimes i ferits dels atemptats, les seves famílies i amics», i es va «agrair i reconèixer la gran tasca realitzada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes que van saber complir amb la seva feina amb voluntat de servei». Finalment, es va «ratificar la voluntat del govern local de continuar treballant per la cohesió social a la nostra vila. Només així avançarem cap a la convivència i la inclusió de la societat».

 

Contra l’especulació immobiliària

L’equip de govern va presentar una moció, que va rebre la unanimitat de tots els grups, per demanar la gestió municipal dels pisos de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) i evitar l’especulació immobiliària als municipis. I és que es considera que «la gestió actual del parc d’habitatges està fent inviable l’oportunitat històrica d’intervenir d’una manera eficaç en el mercat de l’habitatge i ajudar a crear un gran parc d’habitatge de gestió o titularitat pública». Així, s’insta al Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat a «promoure els canvis necessaris a la SAREB perquè la seva missió inclogui també l’objectiu de col·laborar en les polítiques adreçades a garantir el dret a un habitatge digne i adequat, que prioritzi la seva funció social i no l’especulativa. A més, es demana «fer possible la territorialització de la gestió de la SAREB per atansar-la a la ciutadania». • Al ple d’ahir, es van presentar dues mocions per condemnar la violència de la jornada electoral de l’1 d’octubre.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats