Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Foment de l’emprenedoria a les escoles

25 de setembre de 2017


Des d’aquest curs, Vacarisses forma part del programa CuEme, de la Diputació de Barcelona

 

Aquesta setmana s’ha posat en marxa el curs 2017-2018 del programa CuEme, Cultura Emprenedora a l’Escola, que pretén fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques al cicle superior d'educació primària. Així, durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat.

 

En aquesta setena edició de CuEme, se sumen 25 municipis de la demarcació de Barcelona, entre els quals hi ha Vacarisses. En total, aquest curs, hi participaran 7.700 alumnes.

 

L’objectiu d’enguany és continuar impulsant les Trobades de Cooperatives Territorials. En aquest sentit, cal remarcar el paper dels ens supramunicipals i el treball dels tècnics municipals. Aquest programa està en sintonia amb el concepte d’escola innovadora i inclusiva, i les Xarxes d’Escola Nova 21.

 

La inauguració del programa va tenir lloc dimarts, a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, de la mà del diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet. En representació de Vacarisses, va assistir-hi la regidora de Promoció Econòmica, Olga Serra.

 

Caràcter innovador i arrelat al context local

La metodologia educativa és el treball per projectes. Reforça valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat, i constitueix una eina d’inclusió social. La cooperativa centra l’activitat empresarial en la persona i no en el capital, es gestiona de manera democràtica i participativa, i dóna part dels beneficis a projectes socials. La participació dels ajuntaments i ens locals és cabdal en el projecte perquè facilita la relació de les escoles amb l’entorn i promou la implicació dels agents locals en la dinàmica quotidiana de les cooperatives. Així, els departaments de promoció econòmica i educació municipals actuen com a dinamitzadors i coordinadors del projecte, posant els seus recursos al servei de l’esperit emprenedor de l’alumnat.

 

Esperit emprenedor

L’esperit emprenedor és l’habilitat de les persones per transformar les idees en actes. La creativitat, la iniciativa, la innovació i l'assumpció de riscos, així com  l'habilitat per planificar i gestionar projectes amb el fi d'aconseguir objectius, són les seves principals característiques. L’esperit emprenedor com a competència clau que s’ha d’integrar al currículum s’ha d’assolir al final de l’ensenyament obligatori i s’ha de mantenir i reforçar al llarg de la vida. La seva promoció esdevé cabdal en el context d'una societat del coneixement, perquè augmenta la relació entre els sistemes educatiu i productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l'adquisició d'un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones a gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals. La cultura emprenedora aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa, i reforça un vessant de responsabilitat social. • Inauguració del programa CuEme, a càrrec del diputat Rafael Homet.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats