Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Els Sons del Vent

7 de setembre de 2017


L’Escola Municipal de Música impartirà classes d’instruments de vent a l’alumnat de tercer de les escoles de primària de Vacarisses

 

Amb el començament del nou curs, s’enceta el projecte Els Sons del Vent per ensenyar instruments d’aquesta família a l’alumnat de les escoles públiques de primària de Vacarisses, Font de l’Orpina i Pau Casals. La iniciativa està pensada per als grups de tercer i quart, tot i que enguany s’iniciarà sols amb els més petits, que continuaran el curs vinent.

 

Així, els dilluns al matí, tres professors de l’Escola Municipal de Música de Vacarisses (EMMV) impartiran 1 hora de classe a cada grup, repartint l’alumnat en 3 famílies d’instruments: flauta travessera, clarinet i vent-metall (trompeta i bombardí). Durant les primeres 9 sessions, els nens i nenes de tercer experimentaran amb tots els instruments oferits, en blocs de 3 sessions per instrument. Aquest primer trimestre de tastet instrumental ajudarà el professorat a assignar cada alumne a un instrument, segons les capacitats i motivacions que hagi mostrat.

 

Al llarg del primer any de curs, les nenes i nens de tercer coneixeran les diferents parts dels instruments, el material amb què estan fets i com es produeix el so, mitjançant diversos recursos, com contes, dibuixos, material audiovisual i noves Educació tecnologies. Perquè entrin en contacte amb cada instrument, s’utilitzaran diferents efectes, ritmes i imitacions, afavorint l’hàbit de col·laborar i escoltar.

 

Els Sons del Vent pretén, a través de la música, enriquir la sensibilitat i les emocions de l’alumnat, a més d’ajudar a educar l’autodisciplina, el treball en equip, la discriminació auditiva i l’exactitud, entre altres valors. A més, la pràctica instrumental que proposa aquest projecte vol reforçar la destresa en la lectura, l’ordre i la precisió, d’una forma lúdica i divertida, tot aportant experiències noves als nens i nenes.


Relació directori

Escola Municipal de Música • El grup de flauta travessera de l'Escola Municipal de Música de Vacarisses. Autor: David Bea

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats