Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Aprovat el reglament municipal del servei d’aigua

30 de juny de 2017


Al ple d’ahir, també es va anunciar el vist-i-plau de la Generalitat per ampliar el CAP de Vacarisses, tot i que caldrà estudiar-ne el finançament

 

El ple de Vacarisses del mes de març va aprovar, inicialment i amb unanimitat, la proposta d’un reglament municipal del subministrament d’aigua potable, per tal de regular-ne el bon ús i la prestació del servei. Després del termini d’informació pública, els agents implicats en la matèria han fet un seguit de suggeriments i aportacions per ajustar més el servei a les seves especificitats. Al ple d’ahir, el reglament va quedar aprovat definitivament. La regidora de Serveis Municipals, Laura Sánchez, va expressar: “Ens hem de felicitar per tenir, per primer cop, un reglament que regula el subministrament d’aigua i defensa els drets de les persones usuàries”.

 

L’aigua també va ser la protagonista d’un altre punt de l’ordre del dia d’ahir, referent al conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Vacarisses per seguir aplicant d’ofici l’ampliació de trams del cànon de l’aigua per a usos domèstics. I és que la taxa pel subministrament d’aigua al municipi estableix blocs de m³ trimestrals, tenint en compte el número de persones empadronades a cada habitatge. Fins ara, l’Ajuntament ja comunicava a l’ACA el padró municipal perquè apliqués aquest sistema, però no existia cap conveni que ho regulés.

 

Serveis de salut pública

La sessió plenària d’ahir va aprovar un altre conveni de col·laboració, en aquest cas, amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és regular les activitats d’assessorament i suport tècnic, jurídic i d’inspecció que els diferents òrgans de l’Agència de Salut Pública de Catalunya han de prestar a l’Ajuntament, sense que aquests serveis suposin cap despesa econòmica per al consistori. En aquest punt, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va aprofitar per avançar el vist-i-plau de la Generalitat quant a l’ampliació del CAP del municipi. El següent pas serà estudiar el finançament de les obres.

 

Nova delimitació del terme municipal

Després d’un procés iniciat per l’Oficina del Mapa Municipal de Catalunya, al desembre de 2014, s’han acceptat les actes de les operacions de delimitació entre els termes municipals de Rellinars, Terrassa i Vacarisses.

 

Festes locals de 2018

Ahir també es van aprovar les festes locals de lliure elecció de Vacarisses per a l’any vinent: el 29 de març, Dijous Sant, i el 25 de maig, el dia anterior a Sant Felip Neri.

 

Manifest del Dia de l’Orgull LGTBI

El debat dels punts de l’ordre del dia es va cloure amb la lectura del manifest en motiu del Dia de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny. El text denuncia la LGTBI-fòbia i la persecució del col·lectiu en 73 països, “un problema social que ens afecta a tots i totes”. Després de defensar els drets i les llibertats de les persones LGTBI, es va remarcar la commemoració del 40è aniversari de la primera manifestació LGTBI a Catalunya i l’Estat espanyol. • Ple ordinari de juny.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats