Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Compost a granel, a la deixalleria

29 de juny de 2017


El material, llest per abonar jardins o horts particulars, es pot recollir de manera gratuïta

 

A les deixalleries municipals, no només s’hi poden portar residus, sinó que també s’hi pot recollir compost a granel per alimentar els jardins i horts particulars. El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental reparteix, de forma periòdica, compost provinent de la Planta de Compostatge de Can Barba, l’equipament on es rep la matèria orgànica de la comarca i es transforma en compost i en biogàs.

 

Aquest compost és apte per a la jardineria i l’agricultura i s’ofereix de forma gratuïta a tota la ciutadania. El 2016 se’n van repartir 116 tones a 15 deixalleries municipals. Tothom qui ho vulgui pot recollir el compost a granel; només cal portar un recipient que en permeti el transport.

 

Amb la distribució de compost, el Consorci vol incidir en la importància de la correcta separació i reciclatge de la matèria orgànica i recompensar l’esforç ciutadà de separar l’orgànica a casa. Aquesta tasca de divulgació també es fa amb l’activitat Aprenem a compostar, que es realitza a diferents centres educatius de la comarca.

 

Separar la matèria orgànica, una prioritat

La recollida de la matèria orgànica continua sent una gran assignatura pendent al Vallès Occidental. Si bé és cert que, durant el 2016, es van recollir 29 tones més que el 2015, aquesta xifra suposa només un augment de la recollida d’aquesta fracció d’un 0’14%. La recollida de l’orgànica va arribar al 29% i va aconseguir aturar, simbòlicament, la caiguda que acumulava els darrers cinc anys. Cal seguir incidint, doncs, en la conscienciació per a la separació de l’orgànica a les llars vallesanes i la necessitat de llençar la bossa al contenidor marró. Amb aquest gest, es pot aconseguir un fertilitzant natural i podem evitar que la matèria orgànica vagi a parar a l’abocador sense ser tractada, sent un focus d’emissions d’efecte hivernacle.


Relació directori

Deixalleria

 • Adreça Carretera C-58 (direcció Terrassa) a l'alçada de Can Serra, al costat de la gasolinera
 • Horari Horari d'hivern (del 16 d'octubre al 30 d'abril):
  De dimarts a divendres, de 15 a 18h.
  Dissabte, de 10 a 14 i de 15 a 18h.
  Diumenge, de 10 a 14h.

  Horari d'estiu (de l'1 de maig al 15 d’octubre):
  De dimarts a divendres, de 16 a 19h.
  Dissabtes, de 10 a 14h i de 16 a 19h.
  Diumenges, de 10 a 14h.
 • Email mediambient@vacarisses.cat
 • Telèfon 93 788 49 90


 • Usos del compost: agricultura, jardineria, restauració

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats