Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Dia mundial de les persones refugiades

20 de juny de 2017


L’Ajuntament de Vacarisses continua condemnant les polítiques de la Unió Europea en aquest àmbit

 

Avui és el Dia mundial de les persones refugiades. Cada 3 segons, una persona es veu forçada a abandonar casa seva. Més de 65 milions de persones van haver de fugir al 2016. El 51% de les persones refugiades són infants. Xifres que palesen que estem davant la major crisi des de la II Guerra Mundial.

 

Víctimes de guerres i conflictes armats, amenaçades per la seva religió, perseguides per Estat Islàmic o per la seva orientació sexual. Dones que fugen de la mutilació genital, de violacions i abusos sexuals. Moltes han perdut els seus fills i filles o no tenen res per donar-los de menjar. Nens soldats forçats a prendre les armes, víctimes de narcotraficants, esclaves sexuals o noies obligades a matrimonis forçosos. 65 milions d'històries s'amaguen darrere d’aquest xifra amb un punt en comú: totes elles necessiten la nostra ajuda. Una manera de fer-ho és col·laborant amb el Programa Català de Refugi.

 

Des de l’Ajuntament de Vacarisses, es continua condemnant les polítiques d’acollida de la Unió Europea i és per això que la bandera europea es manté a mitja asta fins que la situació no millori. Per la seva banda, el 15 de setembre de 2015, l'Estat espanyol es va comprometre a acollir 17.337 persones refugiades procedents de Síria i altres països en conflicte en un període de dos anys, a proposta de la Comissió Europea. Avui, 20 de juny de 2017, quan només queden 98 dies per arribar a la data límit que el govern de l’Estat es va marcar, encara falten per arribar 16.033 persones refugiades, el 92,5% del total de les que es van comprometre a acollir. Davant d’aquest incompliment flagrant, des de l’Ajuntament de Vacarisses, ens sumem a la campanya de pressió #VeniuJa, que té com a objectiu que Espanya compleixi el seu compromís i aculli 17.337 persones refugiades.

 


COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats