7 de juny de 2017
La II Setmana del Medi Ambient ha ofert un taller de cuina d’aprofitament per aprendre a organitzar festes més sostenibles i evitar el malbaratament alimentari
En el marc de la II Setmana del Medi Ambient, dilluns va tenir lloc un taller de cuina d’aprofitament, a l’escola Font de l’Orpina. Hi van participar 16 persones, entre persones adultes i infants.
La primera part va consistir en una xerrada sobre la reducció de residus a les festes. L’empresa Espai Ambiental va explicar les pautes per organitzar celebracions més sostenibles, minimitzant els residus generats i utilitzant productes ecològics. També es va tractar el malbaratament alimentari, oferint molts trucs per evitar-lo.
En canvi, la segona part del taller va ser més pràctica. Les persones assistents van formar tres grups per fer una competició de cuina. Per elaborar les receptes, es van utilitzar parts dels aliments que normalment llencem, com sobrant d’arròs bullit, arrels de porro, peles de patates i una coliflor en no massa bon estat.
Aquest taller ha estat finançat per l’Agència de Residus de Catalunya, mitjançant una subvenció per a la prevenció de residus. En breu, se n’organitzarà un altre, adreçat a les AMPA de les escoles bressol. Des de la Regidoria de Medi Ambient, també es vol agrair l’escola Font de l’Orpina per haver cedit les instal·lacions del seu menjador.