Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Vacarisses aprova els pressupostos de 2017

26 de maig de 2017


Per primer cop, no depenen dels ingressos de l’abocador de Coll Cardús

 

El ple d’ahir de l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar els pressupostos de 2017, que havien estat prorrogats fins conèixer la previsió d’ingressos procedents del segellament de l’abocador de Coll Cardús. Davant l’allargament del procés de clausura de la instal·lació i els riscos que comporten uns pressupostos prorrogats, l’equip de govern ha decidit tirar-los endavant igualment. Així, des de l’obertura de l’abocador, es tracta dels primers pressupostos de Vacarisses que no compten amb els ingressos d’aquesta instal·lació.

 

L’import total aprovat és de 7.898.361,11 euros, xifra que suposa un augment del 3,32% respecte a l’exercici anterior. Per calcular-la, s’han tingut en compte les ordenances fiscals vigents, l’evolució dels ingressos de 2016 i les perspectives i estimacions per a enguany, “aplicant sempre el principi bàsic de prudència”, tal com va explicar la regidora d’Hisenda, Mariana Ríos.

 

L’increment s’ha destinat, principalment, a les partides de reparació, manteniment, subministrament i treballs externs. A més, “una premissa irrenunciable ha estat mantenir la despesa en educació i serveis socials i, per tant, els ajuts directes a les famílies”, va voler deixar clar Ríos.

 

Quant a les remuneracions de personal, s’han incrementat un 1%, tot acomplint la pròrroga per al 2017 dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2016. Aquesta pujada, però, no s’ha aplicat a les retribucions dels càrrecs electes ni a les assistències als òrgans col·legiats.

 

En canvi, els pressupostos vacarissans de 2017 no preveuen cap inversió, ja que s’ajusten a finançar les despeses ordinàries amb ingressos ordinaris. Ara bé, els ingressos que es recaptin al llarg de l’any de forma extraordinària es destinaran a inversions financerament sostenibles, després de comprovar que la resta d’ingressos es recapta amb normalitat. De fet, la regidora d’Hisenda ja va avançar que es preveu rebre aquest tipus d’ingressos, però, “de moment, no els podem quantificar acuradament i, per tant, no creiem adient incloure’ls al pressupost”.

 

L’oposició va votar-hi en contra. Pedro Serna, de VxV, va titllar els pressupostos de “continuistes” i va parlar d’”angúnia pel retard en la seva presentació”. Després de detallar les millores i obres que trobava a faltar en diferents partides, el regidor va concloure: “Creiem que no indiquen les inversions perquè no volen que es coneguin”. Des d’UIPV, Salvador Boada, va considerar que “no s’han tingut en compte els números de la liquidació de 2016”. “No ensenyen les cartes i ens estan dient mentides”, va acusar el regidor.

 

L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va anunciar que els pressupostos de 2017 es presentaran a la ciutadania en una audiència pública, tal com ja es va fer amb els de l’any passat.

 

Subvencions a l’Escola de Música i per a material didàctic

La sessió plenària d’ahir va començar amb l’aprovació inicial de les bases per atorgar subvencions a les persones usuàries de l’Escola Municipal de Música. En total, s’hi destinaran 8.000 euros i l’ajut màxim serà d’un 60%, per a famílies amb rendes inferiors als 9.000 euros anuals. Aquest punt va aconseguir una votació unànime, a l’igual que el següent, sobre les subvencions de l’Ajuntament per adquirir llibres de text i material didàctic complementari i informàtic. En aquest cas, es donaran 38.000 euros, mil més dels repartits a la passada convocatòria.

 

Nova taxa per a l’ordenança de guals

El ple d’abril va aprovar una nova ordenança fiscal per regular els guals i contraguals voluntaris a Vacarisses. Aquesta requeria la necessitat d’imposar tributs i, per aquest motiu, ahir es va proposar la Taxa per utilització privativa o aprofitament especial de la via pública amb entrades de vehicles a través de voreres o qualsevol altre espai de domini públic local. A més, es van modificar altres ordenances per introduir-hi alguna taxa o bé actualitzar-ne els conceptes i adaptar-los a les necessitats actuals. En aquest cas, el suport no va ser unànime, ja que l’oposició va votar-hi en contra. Serna va argumentar-ho així: “Vam votar contra l’ordenança i, per coherència, votarem també contra la taxa”. Per la seva banda, Josep Maria Gibert, d’UIPV, va criticar la manca d’informació: “Aquest servei suposa unes despeses i no sabem com es gestionarà ni si s’ha fet un estudi de viabilitat”. Tot seguit, va prendre la paraula l’alcalde per aclarir alguns aspectes d’aquesta gestió, com la ubicació dels vehicles que retiri la grua.



  • Ple ordinari de maig.
  • Ple ordinari de maig.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats