Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L'illa de vianants, més espai per a les persones

10 de maig de 2017


A punt de finalitzar el període de prova del projecte, s’ha detectat una major rotació de vehicles aparcats i més afluència de gent

 

El projecte de l’illa de vianants al nucli urbà de Vacarisses va endegar-se el passat 10 de febrer, amb una duració aproximada de tres mesos. Per tant, en uns dies, finalitzarà el període de prova establert perquè la ciutadania pogués acostumar- se als canvis realitzats i aportar-hi la seva opinió.

 

Una les principals modificacions de l’illa ha estat en l’aparcament. Als carrers inclosos al projecte, s’han reduït les places fixes i s’ha augmentat la zona blava, gratuïta i amb una franja horària per estacionar-hi, que va de la mitja hora a l’hora i mitja. En aquests casos, cal utilitzar el rellotge d’estacionament que es pot adquirir a la Recepció de l’Ajuntament i als comerços de la zona, o bé anotar l’hora d’inici i ubicar-la en un lloc amb visibilitat.

 

Des de la posada en marxa de l’illa, s’ha detectat una major rotació en aquestes places, fet que contribueix a millorar la mobilitat al nucli urbà. D’altra banda, es recorda a la població l’existència de dues zones àmplies d’aparcament il·limitat (sumen quasi un centenar de places), al camp de futbol de la Rectoria i a l’entrada del municipi. En ambdós casos, la distància al nucli a peu no supera els 5 minuts.

 

Amb tot plegat, es vol fomentar el comerç local, així com la convivència entre els veïns i veïnes de Vacarisses, tot aprofitant el carrer com a espai públic i d’esbarjo. A més, com que la prioritat és per a les persones que van a peu, es milloren la seva seguretat i el seu confort, a l’hora de fer desplaçaments curts, passejar o fer la compra. El projecte de l’illa de vianants es complementarà amb una zona de pacificació per integrar el nucli amb els equipaments que conté La Fàbrica i els centres educatius que hi ha al davant, l’escola Pau Casals i l’escola bressol El Cuc. D’aquesta manera, es millorarà l’accessibilitat de les persones usuàries d’aquests espais.

 

Opina sobre l’illa de vianants

Al llarg d’aquests mesos de prova de l’illa de vianants, un grup de treball format per veïns i comerciants n’ha fet un seguiment, a partir de les seves aportacions i també de les que els ha fet arribar la ciutadania. De fet, algunes ja s’han fet efectives, com la ubicació de noves places d’aparcament al carrer Major, que no estaven previstes al projecte inicial, elaborat per un equip tècnic de la Diputació de Barcelona. Un cop transcorreguts els tres mesos, l’Ajuntament analitzarà totes les propostes per determinar quins elements es mantenen i quins es treuen. Fins llavors, podeu continuar enviant les vostres aportacions a: disciplinaurb@vacarisses.cat • Pintura marcant prioritat de vianants a la zona de pacificació.
 • Plànol de les places d'aparcament al nucli.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats