Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Torna el Liceu a la Fresca

10 de maig de 2017


L’òpera escollida és Il trovatore, de Verdi, i l’activitat es complementarà amb una visita guiada al Liceu, un mes abans de la retransmissió

 

Un any més, l’Ajuntament de Vacarisses s’ha adherit al Liceu a la Fresca, una iniciativa del Gran Teatre del Liceu per difondre la cultura operística arreu del territori català. A l’edició d’enguany, també s’hi han afegit deu ciutats de fora de Catalunya.

 

En aquesta ocasió, la cita serà la nit del 21 de juliol, quan podreu gaudir de l’òpera Il trovatore, en una pantalla gegant a l’aire lliure, que s’ubicarà als jardins de darrera l'Ajuntament. La retransmissió es farà alhora en més d’un centenar de municipis i també es podrà veure per TV3 i TVE.

 

Il trovatore de Verdi i Goya

Aquesta òpera en quatre actes va ser composta per Giuseppe Verdi i estrenada el 1853, a Roma. El protagonista és un trobador, Manrico, immers en una mena de guerra civil contra el comte de Luna i lluitant per l'amor de Leonora. La trama es desenvolupa a principis del segle XV, entre Biskaia i l’Aragó. Per això, la producció que es podrà veure el 21 de juliol oferirà unes pinzellades goyesques. I és que Los desastres de la Guerra de Francisco de Goya serveixen d’inspiració per a la posada en escena ideada per Joan Anton Rechi, que ha volgut donar protagonisme especial a l’artista aragonès. Així, Goya esdevé un espectador d’excepció de la història d’Il trovatore; fins i tot, un personatge més, un narrador o trobador que, amb els seus pinzells, va desgranant aquesta tragèdia d’amor, venjança, guerra i mort. Tot plegat transforma l’escenari del Liceu en un immens llenç o, tal com va titular l’artista el primer gravat de la sèrie, en Tristes presentimientos de lo que ha de acontecer.

 

Visita guiada al Liceu

Com a novetat d’enguany, la Regidoria de Cultura ha volgut complementar el Liceu a la Fresca amb una visita guiada al teatre barceloní. Aquesta tindrà lloc el 21 de juny i estarà conduïda per un expert que ens explicarà els diferents espais: des de la Sala de Concerts, una de les més grans del món; fins al Saló dels Miralls, original de 1847; passant pel vestíbul històric i la Sala Foyer, destinada a concerts més íntims. • Sala de concerts del Liceu. Autor: Jordi Play

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats