Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Més rotació de vehicles al nucli de Vacarisses

28 d'abril de 2017


El ple d’ahir va aprovar la modificació de l’ordenança d’estacionament limitat per ampliar la franja horària de la zona blava

 

El ple d’ahir de l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar modificar l’ordenança d’estacionament de vehicles a la via pública per adaptar-la a la realitat actual. L’objectiu és assolir una major rotació de vehicles al nucli del municipi, una zona de comerços i serveis. D’aquesta manera, hi haurà més disponibilitat d’aparcament puntual durant el temps que pot durar una compra o una gestió. L’horari regulat de l’anomenada zona blava anirà de les 8.30 a les 19 h, de dilluns a divendres, excepte festius. UIPV va abstenir-se i VxV va oposar-s’hi per considerar que la proposta s’hauria d’haver presentat un cop finalitzat el període de prova de l’illa de vianants, que afecta la mateixa zona del nucli. Aquests grups municipals també van oposar-se a l’ordenança que regula els guals i contraguals voluntaris, proposada arran de la demanda ciutadana en aquest sentit.

 

Adhesió al Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya

En canvi, va haver unanimitat per adherir-se al Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC), una entitat constituïda per defensar la gestió pública dels recursos hidrològics mediambientals, a més de contribuir a millorar la qualitat i l’eficiència del serveis prestats a la ciutadania. En formen part municipis com Manresa, El Prat de Llobregat, Mataró, Reus o Collbató, i des d’ahir, també Vacarisses, que endegarà la primera fase d’assessorament.

 

Fi a la concessió d’un local públic a Correos

El ple extraordinari del juliol de 2003 va acordar adjudicar a Correos y Telégrafos la concessió de l’ús d’un local a l’edifici municipal de La Fàbrica, per destinar-lo a servei de correus. El contracte s’ha anat prorrogant fins ara. Davant la necessitat de Correos de trobar un local més gran i de l’Ajuntament de disposar d’aquest espai per a altres serveis públics, s’ha acordat deixar-lo lliure a partir de l’1 de juliol. Enfront la inquietud que genera la possibilitat de perdre el servei de correus, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va avançar que Correos y Telégrafos ja disposa d’un nou local al nucli i que “se li donaran totes les facilitats per oferir el servei en les millors condicions possibles”.

 

Pla de mobilitat per al Vallès

Fa quasi un any, el govern espanyol va publicar, de nou, la licitació de l’estudi informatiu de l’autovia B-40 entre Terrassa i Granollers, coneguda popularment com a quart cinturó i amb trams pendents, com el que enllaça Olesa de Montserrat i Viladecavalls. D’altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya s’ha compromès a redactar un pla específic de mobilitat al Vallès, amb la participació del govern català, els ajuntaments de la zona, la ciutadania i la societat civil. Davant tot plegat, els grups municipals d’ERC i Movem van presentar ahir una moció per defensar la titularitat catalana de les vies que es construeixin al Vallès, fet ja previst a l’Estatut de Catalunya, a més de sol·licitar a la Generalitat que inclogui la Campanya Contra el Quart Cinturó en el procés de redacció del pla de mobilitat. I és que consideren que la pretesa necessitat d’aquesta via per descongestionar el trànsit “no està acreditada fefaentment”. La moció, però, no va tirar endavant per manca de suport. Les dues regidores del PSC van abstenir-se. “Nosaltres hem de reivindicar que s’executi el tram d’Olesa a Viladecavalls, ja licitat i adjudicat. La competència és estatal, ens agradi o no”, va argumentar Laura Sánchez. Per la seva banda, els grups a l’oposició van votar-hi en contra. Martí Llorens, d’UIPV, va advertir que, “si posem pals a les rodes, encara endarrerirem més les obres” i Pedro Serna, de VxV, va coincidir en assenyalar que, “abans de demanar la titularitat catalana de la B-40, s’hauria d’enllestir”.

 

Petició per reinvertir el superàvit en millores per a la ciutadania

L’any 2012, va entrar en vigor la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, que va suposar un pèrdua d’autonomia dels municipis en la gestió del seus recursos. Des de llavors, els ajuntaments porten cinc anys acumulant superàvits, que només poden destinar a reduir l’endeutament o bé tenir-los aturats als bancs. La suma del conjunt de superàvits és de gairebé 26.000 milions d’euros. Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Vacarisses consideren que, “si bé és necessari adoptar una mínima disciplina en matèria d’estabilitat pressupostària per evitar els excessos d’altres èpoques, aquestes normes han de ser proporcionades i coherents amb la situació econòmica de cada ajuntament”. Per aquest motiu, reivindiquen que “els ajuntaments que compleixin els requeriments en matèria d’endeutament i tinguin un romanent de tresoreria positiu puguin utilitzar lliurement els seus superàvits i posar-los a disposició de la ciutadania, ja sigui en forma de polítiques socials, promoció econòmica i ocupació, o per dur a terme inversions necessàries per al municipi”.

 

Més habitants a Vacarisses

El ple d’ahir va començar amb l’actualització del padró d’habitants de Vacarisses, que, a 1 de gener de 2017, era de 6.387 habitants. Aquesta és la xifra més elevada que s’ha registrat mai, a data d’1 de gener. • Ple ordinari d'abril
 • Ple ordinari d'abril

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats