Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Els Vallesos es reuneixen amb el conseller Rull per iniciar un Pla de Mobilitat

25 d'abril de 2017


El primer pas és definir les infraestructures i els serveis que necessiten les dues comarques

 

Els municipis del Vallès Occidental i Oriental s’han reunit amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, per tal d’iniciar l’elaboració del Pla de Mobilitat que ha de definir les infraestructures i els serveis de mobilitat que necessiten les dues comarques. L’objectiu és que aquest pla estigui redactat a finals d’any i poder fer-ne l’aprovació inicial a principis de 2018, amb un horitzó 2026.

 

A la trobada, van assistir-hi representants municipals dels més de 60 ajuntaments que sumen les dues comarques. En representació de Vacarisses, va ser-hi el seu alcalde, Antoni Masana.

 

Segons va explicar el conseller Rull, el Pla de Mobilitat dels Vallesos se centrarà en tres objectius. D’una banda, analitzar la mobilitat i com aquesta afecta les diverses infraestructures ja planificades. En segon lloc, abordar el transvasament global de passatgers i mercaderies: xarxa viària, xarxa ferroviària, autobusos interurbans, intercanviadors, polítiques urbanes d’aparcaments, tramvies, plataformes segregades d’autobusos... I en tercer lloc, analitzar l’efecte d’intercanvi modal de mercaderies que pot suposar la posada en marxa del corredor del Mediterrani. En aquest punt, cal destacar que pot suposar transvasar bona part del transport de mercaderies que ara s’efectua per carretera i que congestiona de manera considerable l’AP7/B30.

 

La voluntat del departament de Territori és que sigui un document que permeti la concertació de la necessitat d’infraestructures i mobilitat que requereix el territori. Des de la conselleria, es va sol·licitar als consells comarcals dels Vallesos la creació de tres grups de treball per tal que, en aquest procés, puguin participar els diferents actors, tant institucionals com de la societat civil. De fet, ja s’han creat tres comitès, estratègic, social i tècnic, on s’ha proposat incloure una sèrie d’integrants de diferents àmbits: ajuntaments, consells comarcals, entitats, sindicats, cambres...


COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats