Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Augmenta la recollida de residus especials

20 d'abril de 2017


A Vacarisses, ho gestiona el Consorci per a la Gestió de Residus i l’any passat van recollir-se més de 4.200 quilos

 

Un dels serveis que realitza el Consorci per a la Gestió de Residus és la recollida dels residus especials en petites quantitats (REPQ). Es tracta de residus d’origen domèstic que necessiten un tractament especial.

 

El Consorci gestiona la recollida d’aquests tipus de residus a 10 municipis de la comarca, gràcies a un acord de gestió comarcal conjunta. Vacarisses n’és un. Durant l’any 2016, es van recollir 4.259 quilos de residus especials, un 15% més dels 3.716 quilos de 2015.

 

Els residus especials municipals són una tipologia de residus d’índole molt diferent, com pintures, cosmètics, filtres d’oli, aerosols, fibrociments, tòners, medicaments, cosmètics, cintes de vídeo, radiografies, dissolvents, envasos a pressió, coles, així com els recipients que els contenen. Amb la recollida dels residus especials a les deixalleries, es protegeix la seguretat i la salut de les persones, al mateix temps que el medi ambient, ja que acostumen a ser elements contaminants.

 

Tractament especial dels residus a la deixalleria

És imprescindible una correcta classificació dels residus un cop aquests arriben a la deixalleria. Per això, cada contenidor disposa d’una etiqueta identificativa amb el nom, el pictograma i altres codis d’identificació. Aquests residus s’emmagatzemen en caixes, classificats per famílies, dins d’un magatzem a l’interior de les deixalleries. Per les seves característiques, no s’han de barrejar mai, encara que puguin semblar idèntics, havent-se d’emmagatzemar amb l’envàs amb el qual han estat lliurats a la deixalleria. El tractament que reben aquests residus s’adapta a cada tipologia, de manera que alguns es poden valoritzar i transformar en matèries primeres o subproductes, però d’altres són estabilitzats per anular el seu potencial contaminant.

 

Les deixalleries, punts clau pel reciclatge

Les deixalleries són instal·lacions de servei públic per a la recepció i emmagatzematge de residus municipals i/o domèstics. Aquestes instal·lacions permeten la recollida de residus de grans dimensions i també residus especials en petites quantitats. Segons un estudi de l’Agència de Residus de Catalunya, més d’un quart dels residus que es generen a les llars hauria d’anar a la deixalleria i actualment només hi arriba la meitat; l’altra meitat acaba als contenidors de la resta.


Relació directori

Deixalleria

 • Adreça Carretera C-58 (direcció Terrassa) a l'alçada de Can Serra, al costat de la gasolinera
 • Horari Horari d'hivern (del 16 d'octubre al 30 d'abril):
  De dimarts a divendres, de 15 a 18h.
  Dissabte, de 10 a 14 i de 15 a 18h.
  Diumenge, de 10 a 14h.

  Horari d'estiu (de l'1 de maig al 15 d’octubre):
  De dimarts a divendres, de 16 a 19h.
  Dissabtes, de 10 a 14h i de 16 a 19h.
  Diumenges, de 10 a 14h.
 • Email mediambient@vacarisses.cat
 • Telèfon 93 788 49 90


 • Entrada de la nova deixalleria municipal (Foto cedida)

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats