Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació

S’inicien els treballs per preservar la documentació digital de l’Ajuntament

26 de juny de 2019


Els documents considerats essencials seran tractats amb una tecnologia que en garanteix l’accés al voltant de 500 anys

 

La Diputació de Barcelona ha iniciat els treballs de preservació de documentació municipal a llarg termini, en cinc ajuntaments de la demarcació, entre els quals hi ha Vacarisses. L’arxiu municipal ha seleccionat documents en diferents formats i suports (text, imatge, vídeo i àudio) perquè siguin tractats amb una tecnologia que garanteix la seva preservació i accés al voltant de 500 anys. La tècnica adoptada consisteix a fixar les dades en una pel·lícula de polièster de 35 mm i s’ha utilitzat en una prova pilot a l’Ajuntament de Llinars del Vallès entre els anys 2017 i 2018. Ara, aquest projecte s’estén a cinc ajuntaments més, en el marc de la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) i es preveu que finalitzi a finals de juliol.

 

L’obtenció de les dades i documents és realitzada als mateixos ajuntaments per part de l’empresa Piql. A continuació, els treballs de processament, fixació i revelat en una pel·lícula s’efectuen en uns laboratoris de l’empresa a Noruega.

 

Els documents municipals digitals seleccionats, custodiats per l’Arxiu Municipal, són considerats essencials i d’obligada conservació permanent per a l’Ajuntament, d’acord amb el seus valors històrics i culturals, com ara les actes del ple municipal. Amb aquesta experiència innovadora, l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, en el marc de la XAM, es planteja avançar i experimentar en la cerca de solucions en la preservació dels documents municipals, a llarg termini, tema de gran debat en el paradigma de la societat digital.  • Tecnologia de l'empresa Piql. Font: Diputació de Barcelona

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats