Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a Shabda Edicions

8 d'abril de 2019


“El budisme és una forma especial de vida, plena d'amor i compassió”

 

Shabda Edicions és una associació vacarissana sense ànim de lucre, que neix amb el propòsit de proporcionar a estudiants i practicants del Dharma llibres i textos budistes, així com materials per a la pràctica del budisme tibetà en general i, especialment, del Llinatge Ripa. A banda d’editar publicacions, també pretén promoure hàbits saludables i de potenciació de la creativitat. L’entitat va ser creada fa uns mesos per un equip de persones amb Irene Gil al capdavant. Parlem amb ella per saber-ne més!

 

Quan us plantegeu crear Shabda Edicions i amb quin objectiu?

Sempre m’han agradat els llibres i, de budisme, n’hi ha molts en anglès, però no sempre se’n troben en castellà o català. Així que vam decidir posar un granet de sorra traduint i publicant aquests textos.

 

Per a qui no conegui el Dharma i el budisme, podeu explicar-nos de què es tracta?

El budisme no és sols una religió, sinó també una filosofia, ciència i saviesa pràctica. I una forma especial de vida, plena d'amor i compassió, com va ensenyar Buda. Està disponible per a tothom que decideixi entrar en el camí de conèixer-se a un mateix i viure sense por. I per conèixer la teva essència, el teu cor és el més important, ja que és el teu mestre. El Dharma són els ensenyaments i les pràctiques budistes que et mostren i suggereixen el camí, però aquest l'has de fer tu mateixa: actualitzar la teva bondat i saviesa fonamentals.

 

La vostra especialitat és difondre materials sobre el Llinatge Ripa. En què consisteix aquesta variant del budisme?

Tot el budisme ve de Buda, però amb el temps es van desenvolupar diferents escoles i, dins l’escola antiga o Nyingma, hi ha diferents llinatges que són les tècniques i la manera de presentar els ensenyaments d’acord amb l’experiència de mestres il·luminats. En el cas del Llinatge Ripa, el mestre fundador és Pema Deje Rolpa, que segueix la transmissió de Taksham Nuden Dorje. L'actual cap del llinatge és S.E. Namkha Drimed Rinpoche, un terton viu, un dels pocs que hi ha actualment al món.

 

Les persones interessades poden visitar el vostre web. Què hi trobaran?

Poden veure el catàleg de llibres publicats, així com d’altres llibres. Hem iniciat també un blog amb la traducció d’articles de temes adients a les publicacions. Com a recursos, hi ha enllaços a ensenyaments dels mestres sobre diversos temes.

 

Quines són les darreres novetats que heu editat?

El darrer llibre és La Danzarina del Cielo, la biografia d’una mestra il·luminada del Tibet. Aquest text va ser descobert per Taksham Nuden Dorje, origen del llinatge Ripa. I en aquest moment, està a la impremta el quart llibre, també una biografia, Machig Labdrön y los orígenes del Chöd. A part, hem editat el llibre de Jordi Català, Quadern d'un Retir, com a dietari novel·lat en la recerca espiritual.

 

Algun projecte o publicació amb què esteu treballant i que es pugui avançar?

Sí, estem preparant un llibre de Kundalini ioga, com a referent del Dharma Sikh; també els ebooks i audiollibres dels mateixos títols publicats, ja que actualment faciliten molt la lectura, i volem iniciar aquest any una col·lecció de jocs de cartes d’estudi, reflexió i meditació budistes.

 

Qüestionari vacarissà

Un lloc de Vacarisses: El Cingle

Un record vacarissà: Els focs d’artifici de la vigília de Reis

Una activitat vacarissana: La Meditació per la Pau

Una millora per al municipi: Que tots els trens parin a les estacions de Vacarisses

Un llibre: El Petit Príncep

Una pel·lícula: El Pequeño Buda

Un personatge de ficció: Vicky el víking

Un personatge real: Gandhi

Un plat: Fricandó de seità • Parada de Shabda Edicions a la passada Fira de Nadal.

COMENTARIS

 1. Paula   
  Com puc conectar amb l'Irene? El meu mail: wellnessonboard@gmail.com
  25/04/2019 21:42:52
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats