Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Tres punts d’informació turística comarcal a Vacarisses

5 de març de 2019


La Biblioteca El Castell, El Casal de Vacarisses i el Restaurant La Pastora podran informar, orientar i acompanyar turistes i visitants del Vallès Occidental

 

Dilluns, el Consell Comarcal del Vallès Occidental va acollir la trobada anual del sector públic i privat de turisme del Vallès Occidental, on van assistir representants municipals, empresaris, universitats, productors i restauradors, a més de comptar amb la participació de la consellera delegada de Turisme del Consell Comarcal, Meritxell Lluís, i del Diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper. En representació de Vacarisses, van ser-hi l’alcalde del municipi, Antoni Masana, i la regidora de Turisme, Olga Serra.

 

Durant l’acte, es va fer balanç de la feina feta durant el 2018 i es va presentar el Pla d’Acció 2019, un cop el Consell Comarcal ha assumit les polítiques de promoció i difusió turística de la comarca. També es van lliurar les acreditacions dels programes Compromís per la Sostenibilitat Biosphere i Punts d’informació Turística Comarcal.

 

Durant el 2019, el Consell Comarcal treballarà per consolidar les estratègies que té definides: el turisme esportiu, el turisme de reunions i el turisme de proximitat, així com els diferents programes amb continuïtat. Pel que fa al turisme esportiu, aquest any començarà la segona fase de diagnosi de Camins Esportius al Vallès, centrada enguany en el tram nord del Riu Ripoll i la Riera de Sant Cugat. El treball realitzat amb agents del territori ha consistit en l’organització de jornades de treball i l’elaboració d’una diagnosi de sector, que han donat com a resultat un manual professional de turisme esportiu de la comarca i una guia per a l’elaboració de productes turístics esportius.

 

En l’àmbit del turisme de negocis, aquest any es volen oferir nous productes, tant a qui visita la comarca i s’allotja als hotels vallesans, com a comercialitzadors que necessiten nous espais singulars per les reunions amb la clientela.

 

Durant el 2019, també es vol segmentar l’oferta de turisme de proximitat de la comarca amb l’objectiu d’adequar-la a la demanda. Així, es desenvoluparan dos projectes, un de turisme de proximitat familiar, amb la idea d’obtenir productes turístics adequats per a aquest segment, i un altre de turisme de proximitat escolar, per acostar i facilitar als centres educatius l’accés a les propostes de la comarca, estructurant-les de manera atractiva i pràctica.

 

Una nova línia de treball per aquest any serà el turisme industrial. El Vallès Occidental ha estat un testimoni excepcional del procés d’industrialització del nostre país i la seva potenciació pot convertir-se en un eix vertebrador del turisme per tota la comarca. Es realitzarà una diagnosi dels recursos patrimonials, analitzant l’estat de conservació en què es troben, i de la seva potencialitat turística per tenir una base sòlida que permeti programar accions futures.

 

En el marc del turisme gastronòmic, es presentarà el treball de recuperació de varietats locals, que té entre els seus objectius principals la voluntat de preservar la memòria històrica del patrimoni agroalimentari de la comarca.

 

El Restaurant La Pastora, compromís per la sostenibilitat Biosphere

Dilluns van rebre el distintiu de compromís per la Biosphere 20 empreses de la comarca, dels municipis de Terrassa, Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Castellar del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Castellbisbal, Vacarisses i Matadepera. Aquest és un distintiu internacional que acredita la gestió responsable i sostenible que realitzen les empreses i serveis turístics de la comarca. L’objectiu d’aquest distintiu és fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible i turisme responsable, entre les empreses i serveis turístics del Vallès Occidental. A Vacarisses, s’ha distingit amb aquest guardó el Restaurant La Pastora.

 

Punts d’informació turística comarcal, tres a Vacarisses

En el transcurs de l’acte, també es van lliurar 16 establiments de la comarca com a Punts d’informació Turística, als municipis de Castellbisbal, Matadepera, Sant Quirze del Vallès, Rellinars, Terrassa, Vacarisses, Sant Llorenç Savall, Sabadell, Sentmenat i Rubí. Els Punts d’informació turística de la comarca són una xarxa d’entitats, equipaments i serveis turístics, tant públics com privats, que realitzen un servei d’atenció al públic mitjançant un programa formatiu que proporciona eines per informar, orientar i acompanyar turistes i visitants en la seva estada i, d’aquesta manera, millorar la qualitat de la informació turística que s’ofereix al territori. A Vacarisses, hi ha tres nous punts d’informació turística: la Biblioteca El Castell, El Casal de Vacarisses i el Restaurant La Pastora. • Trobada del sector turístic del Vallès Occidental.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats